avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită obligatie plata cheltuieli de executare
Discuție deschisă în Executare silită

obligatie plata cheltuieli de executare

buna ziua!
daca mi-am platit datoria catre creditor inainte (cu o zi doar) de obtinerea titlului de executare de la judecatorie, mai sunt obligata si la plata cheltuielilor de executare?
mi se par foarte mari cheltuielile de executare (405 ron) in raport cu datoria mea de 700 ron dar creditorul mi-a cerut 803 ron, suma pe care am achitat-o.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 14:46, 12 Februarie 2017
incuviintarea s-a pronuntat in 20 ianuarie, am primit una prin posta pe 7 februarie, o data cu somatia de la executor.
nu este un articol de lege care sa precizeze cine plateste executorului cheltuielile de executare daca se plateste inainte de pronuntarea executarii?
banuiesc ca mi-au cerut 803 ron pentru creanta de 700 plus o parte din onorariul inaintat executorului.
eu sunt in curs de infiintare a unui ong si cautam date in portalul judecatoriei referitor la ong, asa mi-a aparut ca sunt data la executare, nici macar nu am fost instiintata despre asta, cu siguranta as fi platit, ca sa evit cheltuielile de executare.
multumesc mult de timpul pe care mi l-ati acordat. sa fac sau nu contestatie la executare?
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
danilamagda, utilizator
art 39 legea 188/2000 citez:
(4) Cheltuielile ocazionate de efectuarea executarii silite sunt in sarcina debitorului urmarit, cu exceptia cazului in care creditorul a renuntat la executare, situatie in care vor fi suportate de acesta, sau daca prin lege se prevede altfel. De asemenea, debitorul va fi tinut sa suporte cheltuielile de executare stabilite sau, dupa caz, efectuate dupa inregistrarea cererii de executare si pana la data realizarii obligatiei stabilite in titlul executoriu, chiar daca el a executat-o de bunavoie. Cu toate acestea, in cazul in care debitorul, somat sa isi indeplineasca obligatia, a executat-o de indata sau in termenul acordat de lege, el nu va fi tinut sa suporte decat cheltuielile pentru actele de executare efectiv indeplinite, precum si onorariul executorului judecatoresc si, daca este cazul, al avocatului creditorului, proportional cu activitatea depusa de acestia
Se pare ca trebuia sa platiti " inainte de inregistrarea cererii de executare"! Deci nu are rost sa mai contestati!
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator

suntem trei debitori implicati (eu, sotul, soacra). trebuie sa fac cererea de contestare in numele nostru sau poate doar sotul sa faca contestatia la executare? va trebui sa fim prezenti in sala cand se va judeca cererea?
si daca stiti si cat e taxa de timbru....
va multumesc tare mult!
Taxa de timbru se poate calcula astfel : 40 de lei + 7% pentru ce depăşeşte 500 de lei . Dar daca plata sa efectuat dupa data inregistrarii dosarului ( spun asta deoarece astfel de solicitari se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor ) sansele dvs scad spre zero ! Dar ... e dreptul dvs sa incercati !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai are obiect executarea daca s-a depus datoria in cont de consemnari in timpul procesului de stabilire a incuviintarii executarii silite? catinf catinf Buna ziua, Debit constand in cheltuieli de judecata. Creditorul refuza comunicarea oficiala cu creditorul (nu ridica scrisorile recomandate) si porneste dosar ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire alindobromir alindobromir solicit si eu, un raspuns urgent, la urmatoarea speta: am avut un credit la un ifn asupra caruia s-a instituit executare silita prin porpire de catre un ... (vezi toată discuția)
Executare silita Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am urmatoarea problema:astazi am fost instiintata telefonic de un executor judecatoresc ca am de plata o suma de bani cu titlu cheltuieli de judecata (2700 ... (vezi toată discuția)