avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii pe numele chiriasului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii pe numele chiriasului

Societatea la care lucrez a inchiriat apartamente pentru angajati. Pe langa chirie, achitam si utilitatile (inclusiv intretinerea). Chitantele de la intretinere sunt eliberate pe numele proprietarului iar administratorul asociatiei refuza sa le elibereze pe numele societatii. Exista temei legal in baza caruia pot solicita eliberarea chitantelor pentru plata intretinerii pe numele chiriasului - persoana juridica? Intreb acest lucru deoarece in cazul unui eventual proces cum fac dovada ca a platit societatea atata timp cat chitantele sunt eliberate pe numele proprietarului.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 12:21, 11 Septembrie 2009
1. asa cum la dvs aplicati legea, si la blocul respectiv trebuie aplicata legea. nu sa bage la intretinere 7 persoane pentru o petrecere care a durat o singura noapte, perioada minima dupa care poate fi bagata la intretinere o persoana fiind de 15 zile, conform legii 230/2007.
2. se stia de la bun inceput ca doamna inchiriaza apartamentele in baza contractelor de inchiriere cu proprietarii si are nevoie pe numele dinsei (sau a firmei dinsei) de acele chitante. iar aceste chitante de plata se pot intocmi atit pe numele proprietarului, cit si pe numele chiriasului. in prima postare (cea din Data post: Joi, 10 Septembrie 2009, 13:29) am explicat si motivatia pentru care ar trebui eliberata pe numele chiriasului acea chitanta, nu pe al proprietarului:
odata ce sint emise chitante pe numele proprietarului (nu al chiriasului), acesta poate oricind sa evacueze chiriasul pe motiv de neplata a intretinerii, sustinind ca plata a facut-o proprietarul, dovada stind chiar chitantele.
1. Corect dar nu de catre dumneaei!
2. Au fost deja expuse variantele posibile pentru rezolvarea/evitarea acestei situatii. Societatea are incheiat contract cu proprietarul si nu cu Asociatia! Acesta nu poate incalca prevederile decat cu riscul personal.
Pentru cele 7 persoane trebuie sa faca contestatie deoarece in baza contractului de inchiriere firma este cea care achita intretinerea.
Pentru chitante, fiind vorba si de mai multe locatii, eu as opta pentru varianta OP - simplu, fara bataie de cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere bloc carmen bodeanu carmen bodeanu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti si mie pe numele cui trebuie facuta chitanta care atesta plata intretinerii la bloc,in conditiile in care locatarul nu este ... (vezi toată discuția)
Tarati intr-un proces cu asociatia de proprietari gabriela68ful gabriela68ful Nu imi dau seama ce se intampla cu justitia, cum se pot face atatea faradelegi si ilegalitati ? Pe scurt, am inchiriat un apartament cu un coleg de servici pe ... (vezi toată discuția)
Chitanta as. de proprietari Wal99 Wal99 Asociatia de Proprietari refuza sa elibereze chitanta de plata contributiilor la intretinere pe numele firmei. Societatea inchiriaza de la proprietar un garaj ... (vezi toată discuția)