Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca este reglementat prin lege dreptul de -un vot pe actiune in cadru AGA sau actionarul si votul in cadru AGA.
Va multumesc,dorindu-va toate cele bune.
Cu mult respect,
Artimon Botan
Buna ziua,
In ce conditii unui actionar i se pot reduce nr.de actiuni in folosul celorlalti membri .
Un actionar a facut cheltuieli in numele AGA ce nu sunt in interesul asociatiei dar are pretentia sa fie suportate de asociatie. Daca AGA in majoritate de peste 98 %, solicita ca valoarea cheltuielilor sa fie impartita la valoarea unei actiuni ,iar rezultatul( nr. actiuni) sa fie distribuit in mod egal celorlalti actionari. E legal ,poate ataca in justitie acest aspect.
Va multumesc.
O zi buna
Cu mult respect
Artimon Botan
Buna ziua,
Societetea e la inceput de drum nu are lichiditati inca nu e inscrisa la Registru Comertului si actionarul despre care vorbeam nu e dispus sa plateasca banii si din acest considerent am ajuns sa incercam sa recuperam paguba prin ai diminua numarul de actiuni . E legala aceasta forma de recuperare a prejudiciului ? Ne poate chema in justitie ? Avem sanse de castig ?
Va multumesc ,dorindu-va o zi plina de lucruri frumoase
Cu mult respect,
Artimon Botan,
Buna ziua,
Va cer scuze, nu m-am exprimat corect,societatea a fost privatizata prin PAS (noi am cumparat actiuni de la stat fiecare in limita posibilitatilor financiare -fiecare actiune are valoarea de 2,5 lei/actiuna) si urmeaza sa fie inregistrata la Registru Comertului .Actionarul de care vorbeam a facut cheltuieli in numele asociatiei ce nu sunt in interesul ei(asociatiei) si in acest contex vrem ca inainte de inscrierea la registru comertului sa-i diminuam nr. de actiuni cu valoarea prejudiciului creiat ,iar nr. de actiuni( rezultate din valoarea cheltuielilor impartita la valoarea unei actiuni) sa fie distribuita in mod egal celorlalti actionari.
E legala aceasta actiune ? ne poate chema in justitie,avem sanse de castig ?
Va multumesc,
O zi buna,
Cu stima si respect
Artimon Botan
Legea31/1990
artimon
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca un actionar majoritar(40 %) solicita convocarea AGA prin care vrea sa anuleze hotararea AGA anterioara( adunare ... (vezi toată discuția)