avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vot in AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vot in AGA

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca este reglementat prin lege dreptul de -un vot pe actiune in cadru AGA sau actionarul si votul in cadru AGA.
Va multumesc,dorindu-va toate cele bune.
Cu mult respect,
Artimon Botan
Cel mai recent răspuns: artimon , utilizator 13:15, 28 Februarie 2017
Buna ziua,
In ce conditii unui actionar i se pot reduce nr.de actiuni in folosul celorlalti membri .
Un actionar a facut cheltuieli in numele AGA ce nu sunt in interesul asociatiei dar are pretentia sa fie suportate de asociatie. Daca AGA in majoritate de peste 98 %, solicita ca valoarea cheltuielilor sa fie impartita la valoarea unei actiuni ,iar rezultatul( nr. actiuni) sa fie distribuit in mod egal celorlalti actionari. E legal ,poate ataca in justitie acest aspect.
Va multumesc.
O zi buna
Cu mult respect
Artimon Botan
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Societetea e la inceput de drum nu are lichiditati inca nu e inscrisa la Registru Comertului si actionarul despre care vorbeam nu e dispus sa plateasca banii si din acest considerent am ajuns sa incercam sa recuperam paguba prin ai diminua numarul de actiuni . E legala aceasta forma de recuperare a prejudiciului ? Ne poate chema in justitie ? Avem sanse de castig ?
Va multumesc ,dorindu-va o zi plina de lucruri frumoase
Cu mult respect,
Artimon Botan,

~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Va cer scuze, nu m-am exprimat corect,societatea a fost privatizata prin PAS (noi am cumparat actiuni de la stat fiecare in limita posibilitatilor financiare -fiecare actiune are valoarea de 2,5 lei/actiuna) si urmeaza sa fie inregistrata la Registru Comertului .Actionarul de care vorbeam a facut cheltuieli in numele asociatiei ce nu sunt in interesul ei(asociatiei) si in acest contex vrem ca inainte de inscrierea la registru comertului sa-i diminuam nr. de actiuni cu valoarea prejudiciului creiat ,iar nr. de actiuni( rezultate din valoarea cheltuielilor impartita la valoarea unei actiuni) sa fie distribuita in mod egal celorlalti actionari.
E legala aceasta actiune ? ne poate chema in justitie,avem sanse de castig ?
Va multumesc,
O zi buna,
Cu stima si respect
Artimon Botan

Alte discuții în legătură

Legea31/1990 artimon artimon Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca un actionar majoritar(40 %) solicita convocarea AGA prin care vrea sa anuleze hotararea AGA anterioara( adunare ... (vezi toată discuția)
Aga legal constituita sau nu??? codmor codmor Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns. Nu sunt jurist de meserie, asa ca .....#-o Lucrez la o societate comerciala, care are 5 ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende doar la un acționar? adela05 adela05 E posibil ca intr-un SA sa se distribuie dividende doar unui acționar, urmând ca celorlalți sa se distribuie ulterior? (vezi toată discuția)