avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legea31/1990
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legea31/1990

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca un actionar majoritar(40 %) solicita convocarea AGA prin care vrea sa anuleze hotararea AGA anterioara( adunare la care a participat si el) solicitand ca,consiliul de administratie sa fie format din 3 membrii si nu din 5 membrii cat a fost aprobat in unanimitate in adunare.
- In ce conditii poate fi exclus din asociatie un actionar ?
Va multumesc.
O seara buna.
Cu mult respect
Artimon Botan

Cel mai recent răspuns: artimon , utilizator 14:17, 14 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
In sedinta anterioara AGA( adunarea generala a asociatilor), ( adunare constitutiva) s-a votat in mod secret cei 5 membrii ai C.A. din 9 propusi.Asociatia a fost declarata INCHISA, s-au depus actele necesare la registru comertului s-a intocmit registru actionarilor.Asociatul ( majoritar) ce detine 40% din actiuni nu a fost ales in C.A.,neintrunind numarul de voturi necesar.Vazandu-se in afara C.A. vrea sa convoace din nou o AGA.si sa propuna un C.A. sa fie format din 3 membrii si bine inteles sa fie si el ales.
Acest demers al lui e legal ?
In acest contex am dorit sa stim care sunt conditiile de excludere ,de sanctionare a persoanei care perturba in mod vadit activitatea C.A.Mai mult foloseste in interes personal active ale societatii fara acordul asociatiei -motivand ca fiind majoritar are acest drept.
Multumesc.
O zi buna.
Cu mult respect
Artimon Botan
Societatea s-a privatizat in baza H.G. 88/1997
Buna ziua,
Va rog respectuos a-mi da un raspuns la intrbarea pusa in discutie Duminica 12-03-2017.
Va multumesc.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vot in aga artimon artimon Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca este reglementat prin lege dreptul de -un vot pe actiune in cadru AGA sau actionarul si votul in cadru AGA. Va ... (vezi toată discuția)
Actiuni pas - vanzare sca baloisibaloi sca baloisibaloi Detin un procent substantial de actiuni in asociatia pas care sunt achitate. Actionarul majoritar din societatea mama listata la bursa doreste achizitionarea ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)