avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

Peste putin timp trebuie sa-mi scot alt permis de conducere deoarece m-am mutat in alta localitate si totodata cel vechi urmeaza sa expire.Pare o intrebare nelalocul ei,dar eu nu inteleg ce inseamna permis de conducere cu aceeasi valabilitate administrativa versus permis de conducere cu o noua valabilitate administrativa.
Cine poate sa-mi explice pe scurt ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirceaione , utilizator 09:36, 1 Iulie 2017
Bună ziua,

Eliberarea unui nou permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă se realizează la expirarea valabilităţii documentului iar în cazul pierderii, furtului, schimbării numelui, al deteriorării se eliberează un alt permis de conducere a cărui valabilitate nu poate depăşi valabilitatea administrativă a documentului înlocuit.
Multumesc mult pentru raspuns,banuiam si eu despre ce este vorba,dar m-a derutat expresia "valabilitate administrativa",care mi se pare nepotrivita,deoarece poate sa te deruteze,in sensul ca poti sa ai impresia ca se refera la unitatea administrativ teritoriala in care locuiesti.Mult mai simplu si clar era daca se spunea doar"valabilitate",si ar fi inteles toata lumea ! Pun pariu ca 99 % din cei care se prezinta pentru schimbarea permisului nu cunosc acest amanunt iar cei de la Permise ii fac sa mai vina o data la ghiseu pentru ca nu au prezentat actele care trebuie ! Asa este la noi,pana nu vine omul de n ori la ghiseu,nu e posibil sa-ti rezolvi problema ! Prima data vii ca sa vezi programul,apoi sa vezi ce acte iti trebuie,apoi sa platesti taxele de rigoare,apoi pleci prin oras sa cauti timbru fiscal,apoi inca o data pt.ca nu ai copie de pe buletin,etc.,etc.!
In fine,am reusit sa schimb permisul ! Dar nu pot sa parasesc acest forum fara sa fac cateva observatii:1) Un amic mi-a spus inainte de a ma prezenta la ghiseu ca ar trebui si dosar plic.Am facut investigatii peste investigatii,dar nu am aflat adevarul.Acum pot sa spun clar ca nu trebuie dosar ! 2) Dupa OUG din 2016 cu privire la plata taxei de 68 lei,s-a creat o brambureala generala,pentru ca s-a desfiintat ghiseul CEC care exista in incinta Serviciului permise-inmatriculari,dar nicaieri nu scrie ca taxa se poate plati direct la lucratorul de la ghiseu.Din cei care s-au prezentat odata cu mine la ghiseu,peste jumatate din ei platisera taxa la Trezorerie in oras,pentru ca n-au stiut acest amanunt ! 3) Undeva pe un site am mai vazut o prostie ! Cica ar trebui si Fisa conducatorului auto.Mare eroare,nu trebuie nici o fisa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare permis auto alexievicimihai alexievicimihai Pentru schimbarea permisului auto inainte sa expire trebuie fisa medicala? Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Permis conducere Brleanuaurel1981 Brleanuaurel1981 buna ziua o intrebare mai trebuie sa fac fisa medicala daca vreau sami schimb prmisul nu il am expirat trebuie sal schimb pentru adresa (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere inainte de termen popo_acas popo_acas Buna ziua , Permisul meu expira in 2016 , dar vreau sa il schimb acum . Problema care o am este ca nu vreau sa platesc taxa si la ghiseu cind ajung [este ... (vezi toată discuția)