avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Domiciliu

Buna seara,

Locuiesc cu familia mea in Germania de cativa ani. Aici se afla si locul meu de munca si scoala la care invata baiatul meu.Pe cartea de identitate (CI) este trecuta adresa din Constanta unde este domiciliul. Am hotarat impreuna cu sotia sa vindem casa din Constanta. S-a anuntat un cumparator (serios) care doreste sa cumpere casa. Intrebarea mea este: Ce adresa voi trece pe CI, in cazul in care se va vinde casa? Va trebui sa schimb cartea de identitate (atat eu cat si sotia mea).Nu avem alta casa sau imobil pe teritoriul Romaniei si nici pe nimeni care sa ne ia in spatiul de locuit M-ar bucura un sfat, va rog. Multumesc mult anticipat. Cosmin
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:08, 14 Februarie 2017
In acest caz se va elibera o carte de identitate provizorie cu mentiunea "lipsă locuinţă" .
Solutia pentru dumneavoastra ar fi un pasaport CRDS (cetatean roman cu domiciliul in strainatate) pe care il puteti face si la consulat:
[ link extern ]
Vi-l puteti face imediat dupa ce vindeti, ca sa va folositi de cartile de identitate pana cand sunt in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi schimb pasaportul daca viza a expirat ? yoyo28 yoyo28 ma aflu in Egipt iar de un an viza mea nu mai este valabila .. in curand si pasaportul o sa-mi expire .. m-ar intresa sa stiu daca la ambasada in Cairo pot sa ... (vezi toată discuția)