avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conduce la politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conduce la politie

daca nu am vreun act prin care sa ma legitimez pot fi condus la sediul politiei
daca am buletinul pot fi condus pentru verificari suplimentare
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:14, 12 Septembrie 2009
Pentru retinere deja e vorba de o acuzatie sau de o invinuire concreta.
Trebuie sa fie vorba in mod vadit de o infractiune.

Nu se poate altfel decat daca e vorba de un pericol pt persoana retinuta si acesta ar fi un posibil motiv al retinerii.E vorba de protectia respectivei persoane in acest caz.

avocat Claudiu Lascoschi
Aveti in atentie si cateva prevedri din Legea nr. 218 - legea politiei romane
"ART. 3. (1) În realizarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, poliţistul este investit cu exerciţiul autorităţii publice şi are următoarele drepturi şi obligaţii principale:
a) să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispoziţiile legale ori sunt indicii că acestea pregătesc sau au comis o faptă ilegală;
b) să conducă la sediul poliţiei pe cei care, prin acţiunile lor, periclitează viaţa persoanelor, ordinea publică sau alte valori sociale, precum şi persoanele suspecte de săvârşirea unor fapte ilegale, a căror identitate nu a putut fi stabilită în condiţiile legii; în cazurile nerespectării dispoziţiilor date de poliţist, acesta este îndreptăţit să folosească forţa; verificarea situaţiei acestor categorii de persoane şi luarea măsurilor legale, după caz, se realizează în cel mult 24 de ore, ca măsură administrativă;
c) să invite la sediul poliţiei persoanele a căror prezenţă este necesară pentru îndeplinirea atribuţiilor poliţiei, prin aducerea la cunoştinţă, în scris, a scopului şi motivului invitaţiei"
Deci, raspunsul este afirmativ.
Succes!

Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
ContSters74561, utilizator
Eu le-am avut in vedere si intotdeauna le am in vedere.
Nu prea se stie daca e vorba de prevederi legale aplicabile in aceasta speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a legitima ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua, 1. In ce conditii un politist/jandarm are dreptul de a legitima o persoana pe strada? 2. Exista \\"control de rutina\\" ? 3. In ce conditii un ... (vezi toată discuția)
Politie - retinere minor mihaela1971 mihaela1971 am un fiu de 16 ani si saptamana trecuta a ramas intr-o seara in parc pana dupa ora 24 ca niciodata.La un moment dat niste politisti i-a perchezitionat(mai era ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de evadare cosminamihaela cosminamihaela in art.269 CP este incriminata fapta de evadare din starea de retinere sau detinere.cea mai mare parte a doctrinei sustine ca este vorba fie de masura ... (vezi toată discuția)