avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actiune in instanta.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actiune in instanta.

Buna seara
Intrucat am lucrat aproape un an la o societate ce nici nu mi-a facut cim, nici nu mi-a dat salariu , am de gand sa ma adresez instantei .
1. actiune in constatare (art. 35 Cod proc.civ. si Decizia ICCJ nr.37/07.11.2016 ) unde voi prezenta dovezi solide si incontestabile ca am lucrat
2. actiune in executare ( sa primesc salariul pentru acea perioada + daune 5 000 lei )
Si am cateva nelamuriri.
1. Aceste doua cereri le pot depune ina celasi dosar sau trebuies facute dosare diferite ?
2. Am citit ca pentru acest gen de actiuni nu se plateste taxa judiciara de timbru, insa nu se plateste doar pentru suma reprezentand salariul neplatit sau nici pentru salariu nici pentru daune ?
3. Am aflat ca aceste procese se vor judeca un maxim 15 zile, atat de repede se va da o solutie ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 15 Februarie 2017
Puteti formula o singura cerere de chemare in judecata care sa cuprinda mai multe capete de cerere.

Litigiile de munca sunt scutite de plata taxelor judiciare si nu se judeca in maxim 15 zile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare itm / instanta GeorgescuAnaMaria GeorgescuAnaMaria Buna ziua Un patron are doua firme cu aproximativ acelasi domeniu de activitate , eu fiind angajata la una (A) . In perioada 2014-2015 am fost promovata ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca piatraneamt04 piatraneamt04 buna seara !! am lucrat la firma din ianuarie si pana in oct 2012, nu am primit salariu pe ultimile 3 luni iar patronul m-a concediat . am facut sesizare la ... (vezi toată discuția)
Timbrarea capatului de cerere accesoriu cristina_vilceanu cristina_vilceanu Art. 14 din legea taxelor de timbru spune ca atunci cand o actiune are mai multe capete de cerere, cu finalitate diferita, taxa judiciara de timbru se ... (vezi toată discuția)