avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cumparatorul este afectat?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cumparatorul este afectat?

Buna seara,
Intrebarea mea este legata de PFA neplatitor de TVA.
Este afectat in vreun fel cumparatorul meu daca eu am PFA neplatitor de TVA?
Adica, in cazul in care eram platitor de TVA, la el se aduna TVA deductibila si il ajuta sa plateasca mai putin TVA-ul la stat.
Concret: cumparator persoana juridica romana.
Eu PFA neplatitor de TVA.
Servicii cumparate: servicii turistice externe (europa), asadar pe factura mea catre el va fi trecut TVA inclus.

Multumesc,
A.

Cel mai recent răspuns: Management Account , Consultant fiscal 16:27, 16 Septembrie 2009
Multumesc inca o data!

Legat de raspunsul dvs, revin acum cu noi intrebari:
- ce activitati trebuiesc suspuse autorizarii (licenta de turism in cazul meu)-ati spus la un moment dat "daca nu fac parte din categoria celor supuse autorizarii");
- in cazul regimului normal de taxa, cum se factureaza servicii turistice externe catre o persoana juridica romana, eu fiind PFA platitor de TVA?

A.

Cam toate sunt supuse autorizarii, cu atat mai mult serviciile turistice externe.

Realizarea veniturilor din activitati supuse autorizarii este sanctionata de Legea 12/1990 sau 91, adica riscati o amenda destul de mare sau confiscarea veniturilor.

In situatia - aproape imposibila- ca aceste venituri sa nu fie supuse autorizarii, facturati normal: adugati TVA la serviciile prestate, cota standard 19%
Pun atatea intrebari si vreau detalii pentru ca stiu ca sunt agentii de publicitate, de promovare, etc care si-au adaugat ca si activitate organizarea de evenimente corporate (care presupune automat comercializarea de servicii turistice), desi obiectul lor principal de activitate sunt promotionalele, campaniile de promovare....

Nu cred ca toate aceste companii au licenta de turism....sau oare au? :-/

#-o

itsallaboutme a scris:

Pun atatea intrebari si vreau detalii pentru ca stiu ca sunt agentii de publicitate, de promovare, etc care si-au adaugat ca si activitate organizarea de evenimente corporate (care presupune automat comercializarea de servicii turistice), desi obiectul lor principal de activitate sunt promotionalele, campaniile de promovare....

Nu cred ca toate aceste companii au licenta de turism....sau oare au? :-/

#-o

Secventa asta este din alt film!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
Management Account, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ag. turism rodicasuta53 rodicasuta53 Buna ziua! As avea si eu o intrebare:daca la facturile emise de agentia de turism se colecteaza tva??,inteleg ca pe factura nu se trece tva,dar pe dif dintre ... (vezi toată discuția)
Tva agentii de turism roxanastefu roxanastefu Buna ziua , am si eu o nelamurire am primit o ff de la un fz de pachete turistice si aceasta ff cuprinde si tva , il deduc sau nu? Multumesc (vezi toată discuția)
Factura de la agentie turism Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Nu m-am mai confruntat cu asa ceva si nu stiu cum se inregistreaza in contabilitate: A fost cumparat bilet de vacanta care include si costul ... (vezi toată discuția)