avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire

Anul trecut (2016) am cumparat un apartament care este inchiriat unei persoane juridice. Poate fi folosit pretul de cumparare care apare in contractul de vanzare ,ca valoare impozabila pentru calcularea impozitului pe cladire?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 19:23, 19 Februarie 2017
Da, potrivit art 458, alin 1, lit.c), cod fiscal
[ link extern ]
ART. 458 - Calculul impozitului pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice

(1) Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2 - 1,3% asupra valorii care poate fi:
...
c) valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani anteriori anului de referință

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare impozit cladire 7clau 7clau Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca am firma de taxi si sediul firmei este acasa cu cat se mareste impozitul pe cladire ? (vezi toată discuția)
Impozite locale 2016 flo72 flo72 Buna seara, In noul Cod Fiscal care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016 se precizeaza ca valoarea impozabila pentru cladirile nerezidentiale se ... (vezi toată discuția)
Calcularea impozitului la cladirile nerezidentiale AurelianStudent AurelianStudent buna ziua, stie cineva daca este obligatoriu sa facem evaluarea cladirii pentru a plati impozit la o cladire inchiriata unei societati care desfasoara ... (vezi toată discuția)