Buna ziua .am cumparat un teren pentru casa in margineni bacau.vreau sa imi fac intrare cu masina dar nu pot ca am o fantana in fata portii,am vrut sa ii pun un capac si sa pun in locul ei o pompa de apa.vecinii au facut plangere la primarie chiar daca acum toti au apa in curte si nu o mai foloseste nimeni.primaria a decis ca daca in 2 saptamani nu punem fantana la loccum era (noi am luat galeata cu care se scotea apa sa punem capac) ne face politia dosar penal pentru distrugerea unui bun public.ce pot eu sa fac in cazul asta? Am incercat doar sa-mi fac intrare in curte cu masina si sa trec peste capacul fantanii ca sa pot intra in curte,si sa le las vecinilor apa tot din fantana dar scoasa cu o pompa de apa,totul pe cheltuiala mea.dar primaria si vecinii ne-au sarit in cap cu amenintari ca ne amendeaza.am intentia sa sau primaria in judecata,ce trebuie sa fac? Un sfat multumesc
Trebuie sa precizati daca atunci cand ati cumparat acel teren era intabulat si daca era imprejmuit. In acest caz, in cartea funciara trebue sa fie trecuta si factana si servitutea de acces la fanta. In caz contrar, daca nu etrecuta fantana, nimeni nu are nici un drept decat dumneavoastra. Daca primaria o sa va amendeze, aceasta trebuie sa scrie care esta baza pegala in temeiul careia a trecut sanctiunea.
Nu are rost sa initiati dumneavoastra actiunea.
Vecina
Turcu razvan
Buna ziua! vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra daca nu e cu suparare, eu locuiesc undeva la tara, la curte mai bine zis si pe proprietate mea e cam ... (vezi toată discuția)