avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj dupa divort

Am divorțat în 2013 dupa 4 ani de căsătorie. Dupa divorț am plecat in strainatate innainte de căsătorie am achizitionat un teren in valoare de 30.000€ si o masina in valoare de 12.000 € plus ca am renovat casa parinteasca a fostului sot.terenul dupa divort la trecut pe numele parintilor si doar masina mai figureaza pe numele fostului sot. As mai avea vreo sansa la partaj.am plecat din casa doar cu hainele de pe mine si actele mele.a doua zii a blocat contul unde era tirular si eu împuternicit lasandu.ma practic fara bani de paine. Din lipsa de bani nu am putut atunci sa intentez un proces de partaj . Iar de comun acord nu a vrut sa.mi dea nimic. Am divorțat de comun acord la primarie la insistentele mele. Va mulțumesc . Astept un sfat.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:52, 17 Februarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Puteți solicita oricând partajul bunurilor comune. Dovediți că bunurile ce compun masa partajabilă au fost dobândite în timpul căsătoriei. Dacă formulați o acțiune de partaj trebuie să aveți în vedere că trebuie să achitați o taxă de timbru de 3% din valoarea bunurilor partajabile. Solicitați ca 1/2 din suma pe care și-a însușit-o din conturile bancare să fie obligat să o restituie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Andreea17 Andreea17 Am divortat de cateva luni si doresc sa intentez actiune de partaj. Daca nu vom putea ajunge la o intelegere cum se va realiza partajul in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Partaj locuinta! gyna60 gyna60 Acum 5 luni am divortat de sotul meu dupa ce am fost despartita 3 ani(el s-a mutat la amanta si a facut si un copil cu ea innaintea divortului!)Dupa ce in ... (vezi toată discuția)