avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Divergentie contractuale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Divergentie contractuale

Am o problema
Eu am un contract de prestari servici cu o firma mare de consultanta (A) si am divergente cu ei si as dori sa va intreb daca am vreo sansa sa castig in fata lor daca in contractul meu cu ei scrie
Toate facturile fiscale vor fi emise de Prestator si platite pe baza pontajelor lunare aprobate siavizate de catre Managerul de Proiect si aprobate de Autoritatea Contractanta
Iar pentru lunile noiembrie si decembrie 2016, eu am prestat servici in baza unui act aditional la contract pe pozitia de Inginer Rezident mobilizat temporar pa doua contracte de executie (titularul certandu-se cu ei si el lui nu i s-a mai prelungit contractul de servici)(eu in contractul de baza fiind pe pozitia de Inginer Rezident pe alte doua contracte de executie)
Datorita unei precizari din Contractul lor (pe care eu nu aveam de unde sa o cunosc _intre A si Autoritatea Contractanta) acestea (AC ) nu au aprobat nici o zi prestata de mine (17 pe luna noiembrie si 15 pe luna decembrie) sustinand ca personalul inlocui nu va platit de AC si activitatea acestuia intra in sarcina Prestatorului in scopul indeplinirii obligatiilor contractuale
AC imi recunoaste activitatea cum rezulta din frazele de sfarsit ale adreselor
Ca urmare A. refuza sa imi plateasca facturile aferente acelor zile sustind ca aceea e prvederea din contractul meu cu ei.
In alta ordine de ideii este perfect legal dupa parerea dumneavoastra (nu cunva este o incalalcare a legilor fiscale,) ca A (ma rog asocierea , fiind trei firme in asociere) sa oferteze si sa incheie un contract cu AC prin care activitatea unui expert (in speta Inginer Rezident CL a &CL b ) sa o oferteze (si apoi sa o incaseze trie ani de zile - din ianuarie 2014 ) ,ca fiind activitatea in baza unui pontaj aprobat de AC, in contravaloare de 1150 lei / zi, iar ei (A ) sa aiba un contract de prestari servvci cu mine si sa imi dea pe baza aceluias pontaj 500 lei/ zi. E drept ca au mai avut cheltuiala cu mine o masina inlizing operational (un Logan ) + 600 lei / card motorina/ luna + cazare vreo 1000 lei /luna, dar din punctul meu de vedere acestea snt cheltuieli indirecte care el (A) si le-a prins in oferta (o valoare procentuala) .Deci ei in realitate au avut un profit diferenta dintre suma incasata pentru activitatea mea (1150 lei/zi) si suma ce mi-o achitau mie (500lei/zi) (chear daca ma aduna si celelalte cheltuieli ar iesi iundeva la 650 lei/zi, cu toate ca in Oferta catre AC singurul Profit este valoarea procentuala (nu stiu cat e dar undeva intre 5 si 10 % )
As dori daca se poate sa imi dati un punct de vedere autorizat si un sfat ce sa fac in aceeasta speta
Va multumesc anticipat
Cu consideratie,
Popa Cezar Marius


Cel mai recent răspuns: popac , utilizator 12:08, 19 Februarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc
Ca sa fiu mai precis firma cu care am eu contractul de prestari servicii pt pozitia de expert aratata in mesajul anterior, avea la momentul incheieri acestul contract de servicii , un contract de supervizarea lucrariilor, unde au fost declarati mai multi experti, eu am inlocuit un alt expert cu care acestea au fost initial la licitatie (inlocuirea a fost aprobata la acel moment de catre Autoritatea Contractanta)
Redau partea de litigii din Contract
13 LITIGII
13.1 Litigiile care se vor naste din prezentul contract sau in legatura cu prezentul contract, inclusiv cele
referitoare la validitatea, interpretarea, executarea sau des#intarea lui vor fi solutionate pe cale
amiabila.
13.2 Daca partile nu vor ajunge la o intelegere amiabila, atunci litigiile vor fi inaintate spre solutionare
Curtii de Arbitraj Comercial de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, conform
regulilor sale de procedura aplicabile arbitrajului comercial
...........
Cu stima
Marius Popa
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractori deliammm deliammm Va rog sa ma lamuriti daca se poate referitor la urmatoarele aspecte: - Care este diferenta dintre un contract de subcontractare si unul de prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Intrebare pt sad justme8 justme8 buna te rog ajuta-ma cu un raspuns... detin un srl unde sunt administrator unic ,in ultimul an am acumulat datorii la stat de aproximativ 12.000 ron (in ... (vezi toată discuția)
Facturi pe baza de pontaj refuzate Mosneanul Mosneanul buna seara, am un contract de prestari servicii cu o societate. facturile se emit in baza pontajelor. in lunile martie si Aprilie pontajele nu au fost ... (vezi toată discuția)