avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Permis de conducere suspendat/contestat-solutie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Permis de conducere suspendat/contestat-solutie

Buna ziua,

Anul trecut in luna aprilie mi s-a retinut permisul pentru o perioada de 30 zile pentru depasire pe linie continua simpla.
Am contestat procesul verbal si abia pe 1 februarie 2017 am primit decizia de respingere a procesului verbal:

Solutia pe scurt: Respinge plângerea formulată de petentul X în contradictoriu cu intimatul INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN x. Menţine ca legal şi temeinic procesul verbal seria PISX nr. X întocmit la data de 20.04.2016 de către intimat. Cu drept de apel ce se depune la Judecătoria X în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 01 februarie 2017.
Document: Hotarâre 176/2017 01.02.2017

Vreau sa contest aceasta decizie/sa fac apel.
Vreau sa stiu daca in acest moment eu trebuie sa astept sa-mi vina acasa hotararea judecatoreasca (si pot circula inca regulamentar) sau trebuie sa fac eu vreun demers sa merg la judecatoria unde s-a pronuntat decizia si sa actionez cumva.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters421029 , utilizator 12:44, 22 Februarie 2017
Hotararea instantei de fond se comunica, iar termenul de apel de 30 de zile curge de la data comunicarii acesteia ( data stampilei de la destinatar) la adresa de domiciliu indicata de dvs. in plangerea contraventionala.

In ceea ce priveste exercitarea dreptul de a conduce, acesta sa mentine in continuare avand in vedere ca hotararea pronuntata nu este definitiva.

In situatia ipotetica in care si apelul formulat se va respinge, atunci hotararea instantei de fond va ramane definitiva la data pronuntarii deciziei de catre instanta de apel.
In termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a hotararii, aveti obligatia sa predati permisul de conducere, nepredarea in acest termen fiind sanctionata cu majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.

Multumesc pentru ajutor.

Concluzia este ca trebuie sa astept hotararea judecatoreasca sa-mi ajunga la domiciliu si ulterior sa fac contestatie in termen de 30 de zile.


[Mesaj editat - 2.8 din regulament]
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Da, apel nu contestatie.
Inca o intrebare daca imi permiteti.
Aceasta hotarare cam in cat timp pot sa o primesc? 1 luna 2 3?
Nu este nicio problema sa conduc atat timp cat solutia pronuntata pe portal online a depasit termenul de 30 zile si eu nu am primit acasa hotararea; este corect ce spun?

Multumesc


[Mesaj editat - 2.8 din regulament]
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu s-a depasit nimic.Va rog sa cititi cu atentie.
Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotararii.
Am explicat deja mai sus ce inseamna comunicare.
Postarea solutiei pe portalul instantei nu inseamna comunicare.

Hotararea dvs. s-a pronuntat in data de 01.02.2017.
Termenul de redactare al hotararilor este de cel mult 30 de zile de la pronuntare.
Acest termen poate fi insa depasit ( cel de redactare), intrucat nu avem o sanctiune prevazuta de textul de lege pentru neredactarea hotararii in acest temen, fiind astfel considerat un termen de recomandare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

In ce moment se preda permisul de conducere in situatia respingerii plangerii contraventionale? I-Alex I-Alex Buna seara! Am citit prin diverse forumuri si am observat mai multe discutii in acest sens insa nimic clar si concludent: Intrebare 1: In situatia in care ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 90 zile + 30 zile danutdruta danutdruta Buna ziua, Ma numesc Druta Danut din comuna Umbraresti, judetul Galati. Pe data de 22.09.2017, pe raza localitatii Valenii de Mures am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească permis Andrei Gabriel10 Andrei Gabriel10 Am pierdut un proces împotriva unui PV de contravenție pentru suspendare permis pe data de 08.02.2023 si au trecut cele 30 de zile in care pot face apel ... (vezi toată discuția)