avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In ce moment se preda permisul de conducere in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In ce moment se preda permisul de conducere in situatia respingerii plangerii contraventionale?

Buna seara!
Am citit prin diverse forumuri si am observat mai multe discutii in acest sens insa nimic clar si concludent:
Intrebare 1: In situatia in care unei persoane i se respinge plangerea contraventionala impotriva unui proces verbal de contraventie, la instanta de fond, permisul se preda la 15 zile dupa data ramanerii definitive a solutiei? sau la 15 zile de la data comunicarii?
Intrebare 2: Ce inseamna data "comunicarii prezentei sentinte?" Data la care este pronuntata si afisata pe portalul instantei sau data la care solutia este comunicata contraveninetului la domiciliu?

Caz concret si cum se procedeaza?

21.02.2018
Ora estimata: 9:00
Complet:
Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată plângerea contravenţională formulată de petentul POPESCU în contradictoriu cu intimatul INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN. Menţine ca legal şi temeinic procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria X nr. 1 întocmit la data de 12.09.2017 de către intimat. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei sentinţe, ce se va depune la Judecătoria X. Pronuntată prin punerea solutiei la dispozitia părtilor prin mijlocirea grefei instantei, astăzi, 21.02.2018.
Document: Hotarâre 01/2018 21.02.2018
Cel mai recent răspuns: victoriatofan , utilizator 18:21, 25 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Daca nu doriti sa declarati impotriva sentintei instantei de fond, aceasta va ramane definitiva la data expirarii termenului de apel, iar permisul trebuie sa il predati in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a hotararii.
2.Dupa redactarea hotararii, aceasta se comunica la adresa de domiciliu indicata in plangere, prin urnare data comunicarii este data stampilei de la destinatar.
3.Dupa ramanerea definitiva a hotararii solicitati legalizarea acesteia si predati permisul insotit de hotararea legalizata.
Un rasuns clar si concis, multumesc pentru clarificari!

Avand in vedere aceeasi hotarare de mai sus, in cazul suspendarii permisului pentru o perioada de 90 zile, pentru depasirea vitezei legale, care este procedura de reducere a perioadei de suspendare şi recuperarea permisului de conducere mai devreme de 90 de zile?
Mergeti la testare teoretica si dati examen, daca il luati si vi se aproba cererea de catre comandant, se reduce suspendarea la 30 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala respinsa- cand pot sa predau permisul? mirey0304 mirey0304 Buna ziua, In luna mai anul acesta mi-a fost retinut permisul de conducere. am depus contestatie impotriva procesului verbal si mi s-a inapoiat ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească ! bebeto112 bebeto112 Buna seara, Astazi am fost la ultima înfățișare intr-un proces in care am fost intimat ! Am văzut pe site la judecătorie ca mi sa respins plângerea ! In ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)