avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota indiviza teren in jurul blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota indiviza teren in jurul blocului

Buna ziua,

In blocul in care tocmai m-am mutat, odata cu achizitionarea apartamentului am dobandit si o cota parte din terenul din jurul blocului. Bineinteles, toti cei care locuim in acest bloc avem asa ceva.

Acum, problema care ne macina este legata de locurile de parcare. Dezvoltatorul a sustinut ca acestea sunt la liber in jurul blocului, si fiecare avem garantia ca putem parca in baza acestor cote indivize. Unii vecini au stipulat in contract ca isi vor folosi cota pentru parcare si considera ca acest lucru le da dreptul de a pune un T pe un anumit loc de parcare. Intrebarea mea este: acest lucru este abuziv? Mentionez ca ei nu au in contract un anumit spatiu delimitat, ci se specifica ca aceasta cota indiviza va fi folosita drept "parcare".

In contract aceasta cota indiviza este pentru terenul si dependintele comune ale blocului.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bsandrei , utilizator 18:31, 18 Februarie 2017
Revin cu ceea ce scrie in contractul de vanzare cumpărare:
"Subsemnatul X cumpăr de la Y dreptul de proprietate asupra lotului numarul xx, cu număr cadastral xx, apartament compus din (si aici descrie apartamentul), impreuna cu cota indiviza de 1,77% din părțile si dependintele comune ale blocului, care prin natura lor sunt in coproprietate forțată și continuă si cu dreptul de proprietate asupra suprafetei indivize de 12,80 mp, din suprafata totala de 700mp pe care a fost edificat imobilul bloc, teren care are număr cadastral..."

Ei bine, 2-3 vecini au mentionat in contract ca au loc de parcare pe aceste suprafete indivize, dar nu au aceasta suprafata delimitata nicaieri. Ei sustin ca au dreptul de a-si revendica ce loc doresc,pentru ca asa scrie in contract.

Sper ca aceasta explicatie sa ajute!

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare in judecata asociatia de proprietari pentru marcare locuri de parcare din cota indiviza ilegal carmenva carmenva buna ziua, M-am mutat de curand intr-un bloc nou ,apartament cumparat fara loc de parcare,fiecare avand cota indiviza de n mp din teren.domnul presedinte ... (vezi toată discuția)
Parcare la comun - vecinii isi bat t-uri blocatoare nea_pandele nea_pandele Salut, Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou. Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de ... (vezi toată discuția)
Parcare privata cu blocatoare, cota parte indiviza residence raprul3zz raprul3zz Buna ziua. De aproximativ 2 luni am cumparat un apartament cu 3 camere intr-un cartier din Bucuresti, Sector 5. Am inteles de la vecini si presedinte ca au ... (vezi toată discuția)