Care este durata "rezonabila" de rezolvare a unui dosar de inselaciune in Bucuresti.
Am depus plangere penala in Octombrie 2013 si nici pana in prezent nu a fost trimis in judecata.
Din 2015 am tot depus cereri de urgentare la fiecare 4-6 luni primind acelasi raspuns : dosarul este in cercetare.
Am fost si la politie la fraude unde mi se spune ca suspectul a fugit din tara si pana nu il audiaza dosarul nu e primit de procuror.
L-am intrebat ce se intampla daca suspectul nu se intoarce si a ridicat din umeri mi-a spus ca au dosare mult mai vechi ca al meu in aceeasi situatie.
L-am intrebat de ce nu il dau in urmarire prin interpol si mi-a raspuns ca nu decid ei.
Prejudiciul este mare aproape 600,000 RON.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
De ce nu incercati si pe latura comerciala/civila ?
Mai ales daca suspectul inca mai are bunuri neinstrainate din care va puteati recupera paguba.
Pe latura penala daca nu s-a rezolvat pana acuma nici nu se va mai rezolva va spun din experienta proprie.
Ma aflu in o situatie similara cu dumneavoastra am fost inselat cu file cec fara acoperire una in alb cealalta completat si semnata. Au trecut aproape 8 ani si nu am primit o solutie de la parchet, se asteapta prescrierea.
Puteti sa va uitati pe siteul Inspectiei Judiciare la rapoartele lor anuale si o sa vedeti ca sunt foarte multe dosare tergiversate peste 5 ani. In rapoartele lor se considera sustragerea suspectilor de la cercetari motiv OBIECTIV pentru tergiversarea dosarului.
La infractiuni economice si/sau inselaciuni unde nu este prejudiciat statul sau unde suspectul nu este o persoana publica sa faca presa tambalau, daca suspectul se sustrage audierii/cercetarii dosarul va sta la sertar pana la prescriere. Asta este concluzia la care am ajuns eu din experianta ultimilor 8 ani.
Mediatizarea cazului este o ideea buna zic eu. Poate asa il dau in urmarire generala si internationala. Altfel nu va bazati pe politie. Eu am fost mintit ca exista mandat de aducere ca suspectul este in urmarire s.a.m.d iar la cativa ani distanta aflu ca suspectul se plimba nestingherit prin Romania.