avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptie absoluta - motiv anulare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptie absoluta - motiv anulare proces

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident auto in care eu am fost vinovat. I-am sters celuilalt bara fata. Dupa 2 ani ma trezesc acasa cu citatie de la Judecatorie, prin care sunt dat in judecata pentru reparatia masinii celuilalt sofer.

Masina este inmatriculata pe o firma al carei asociat unic este soferul. Actiunea in instanta este formulata de catre sofer ca persoana fizica, in nume propriu.

Intrebare: este acest lucru motiv de exceptie absoluta ? Pot sa anulez oricand proc esul, chiar si in recurs la tribunal ? Sau sunt obligat sa semnalez acest aspect in intampinarea pe care trebuie sa o depun acum ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 19:34, 19 Februarie 2017
danpopescu2011 a scris:

Cererea de chemare in judecata intrerupe cursul prescriptiei extinctive,puteti invoca exceptiile procesuale absolute conform art.247 NCPC.

De acord. Dar aceasta regula opereaza atunci cand actiunea este introdusa de cine nu are dreptul sa o faca ?!

@zaharia silvia : in cazul meu, nu creditorul obligatiei este cel care a introdus actiunea in instanta. Am fost foarte explicit.

Intrebarea mea ramane in continuare fara raspuns.

Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2017
leorot, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea despagubirilor-constatare amiabila mezgageza mezgageza Constatare amiabila de accident-care sunt pasii pentru obtinerea despagubirilor? (vezi toată discuția)
Constatare amiabila ContSters66930 ContSters66930 Zilele trecuta am lovit usor, foarte usor din spate un alt autoturism pe o strada pe care puteau trece doar un singur autoturism. In urma loviturii, eu nu am ... (vezi toată discuția)
Dauna rca cosminbarlad cosminbarlad Buna seara. Am apelat la acest forum deoarece sper ca pot gasi pe cineva care sa ma lamureasca intr-o mica problema. La inceputul lunii ianuarie am avut un mic ... (vezi toată discuția)