avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligația de a participa financiar la repararea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligația de a participa financiar la repararea balcoanelor celorlalti proprietari

Având în vedere ca locuiesc la parter și nu am balcon sunt obligată să particip financiar la repararea balcoanelor celorlalți proprietari?
Asociația de proprietari vrea să investească bani în repararea balcoanelor. Știu că balconul este proprietatea fiecărui locatar și este luat în considerare în cartea funciară. exista lege care reglmentează acest lucru? Va rog să-mi raspundeți detaliat.
Vă mullțumesc
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 18:59, 21 Februarie 2017
Intradevar, balcon este proprietate individuala dar numai interiorul acestuia, exteriorul este considerat fatada blocului si intra in partile comune.

Art. 44. – (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul – partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc.; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.
~ Conținut șters la cerere ~
prin urmare, din raspunsul dvs, înțeleg că, deși eu nu am balcon trebuie să particip financiar la repararea balcoanelor celorlalti proprietari.sincer, nu prea mi se pare în regulă să dau bani pt alții.
Se repara fatada blocului, nu balcoanele pe dinauntru.
Fatada blocului in intregime este proprietate comuna.

@grosuanatolie
Va rog sa cititi legislatia specifica asociatiilor de proprietari, cu precadere HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Parte comuna ciungu ciungu Buna ziua, Daca un proprietar si-a construit balconul (locuieste la parter)avand autorizatiile necesare,acel balcon face parte din partea comuna? (vezi toată discuția)
Reparatii fatade in condominiu tibiolah tibiolah Locuiesc intr-un condomeniu, bloc P+10 , imobil dat in folosinta in anul 1981, constructie beton prefabricat din panouri mari si cu balcoane prefabricate din ... (vezi toată discuția)
Asociatie de propietari marcelpopescu75 marcelpopescu75 Cine plateste schimbarea parapetilor balconului personal ,Asociatia de Propietari sau propietarul ? (vezi toată discuția)