avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii fatade in condominiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii fatade in condominiu

Locuiesc intr-un condomeniu, bloc P+10 , imobil dat in folosinta in anul 1981, constructie beton prefabricat din panouri mari si cu balcoane prefabricate din beton. Datorita intemperiilor, bucati din tencuiala si din umpluturile pentru monolitizarea elementelor prefabricate se desprind de pe fatada - peretii exteriori si balcoane.
Intrebare: Constituie o obligatie a adminstratiei condomeniului repararea acestor degradari din fondul comun al asociatiei proprietarilor de locatari ? Pun aceasta intrebare, avand in vedere ca adminstratia sustine - nu stiu pe ce criterii - ca reparatia aferenta balcoanelor ar constitui obligatia proprietarului si numai reparatia peretilor fatadei (exteriorul peretilor de la camere) ar cadea in sarcina comuna.
Cel mai recent răspuns: tibiolah , utilizator 15:37, 26 Iunie 2011
@tibiolah, se zice condominiu

reparatia fatadei (tencuiala, umplutura, zugraveala) este in sarcina asociatiei de proprietari
Multumesc pentru corectare, adevarat, corect se scrie "condominiu". Intrebarea si nelamurirea era si este in continuare daca si balcoanele fac parte din fatade. Convingerea mea este ca da, dar se pare ca administratia vrea sa scape de niste obligatii sau responsabilitati, motiv pentru care am cerut si punctul de vedere al unor avizati in domeniu. Daca at-i indica si un act sau normativ care enumera concret partile de uz comun ar fi de mare folos, multumesc.
Tot ce este perete exterior (cu exceptia peretilor interiori ai balconului) constituie fatada, deci proprietate comuna.
Actul, documentul, care descrie proprietatea comuna este acordul de asociere, document care se gaseste in dosarul de infiintare al asociatiei de proprietari.
Multumesc mult, sper sa-mi fie de real ajutor, cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Reparatii fatada bloc miticamanea miticamanea Executarea reparatiilor la fatada blocului, tencuiala cazuta de pe peretii exteriori sau de la balcoane, este obligatia proprietarului/lor de apartament/e sau ... (vezi toată discuția)
Fatada balcoane Alex Vanju Alex Vanju Bună seara! Am o întrebare legată de fațada balconului, adică mașina parcată într-o parcare amenajată, mai exact în curtea blocului de sub ... (vezi toată discuția)