avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea cheltuielior de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea cheltuielior de reparatii

Intr-un bloc format din apartamente proprietate personala exista riscul ca de pe unele balcoane (nu de pe toate) in viitor sa se desprinda bucati de tencuiala, dar pana acum nu s-a desprins nicio bucata. Adunarea generala se intruneste pentru a hotara reabilitarea balcoanelor respective.
Cine trebuie sa suporte cheltuiala: toti proprietarii, sau numai cei cu balcoanele cu problema?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:51, 20 Aprilie 2013
Fatada, inclusiv a balcoanelor este proprietate comuna, asadar cheltuiala cu aceasta reparatie vafi supportata de toti proprietarii si va fi impartita pe cota-parte indiviza, conform HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007.
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna
.
Partea exterioara a blocului constituie parte comuna a carei intretinere si reparatie reprezinta responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari care detine autoritatea si competenta sa dispuna masuri pentru executarea reparatiilor a caror contravaloare urmeaza sa o recupereze functie de cota indiviza de la toti proprietarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligația de a participa financiar la repararea balcoanelor celorlalti proprietari aleahimmih aleahimmih Având în vedere ca locuiesc la parter și nu am balcon sunt obligată să particip financiar la repararea balcoanelor celorlalți proprietari? Asociația ... (vezi toată discuția)
Partea comunca la bloc stefaniaduta stefaniaduta In cazul in care o bucata din bloc, mai exact din balconul unei persoane, se desprinde si cauzeaza o paguba unei masini parcate regulamentar, platitor este ... (vezi toată discuția)
Reparatii fatada bloc miticamanea miticamanea Executarea reparatiilor la fatada blocului, tencuiala cazuta de pe peretii exteriori sau de la balcoane, este obligatia proprietarului/lor de apartament/e sau ... (vezi toată discuția)