avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Polita de asigurare pentru credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Polita de asigurare pentru credit ipotecar

Buna ziua,
Ma intereseaza daca polita de asigurare in cazul creditului ipotecar se poate incheia doar cu banca unde s-a contractat creditul si daca se poate solicita majorarea sumei asigurate pana la valoarea reala a locuintei deoarece banca a fost interesata numai sa-si recupereze creditul.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 12:44, 11 Septembrie 2009
Pentru un imobil se poate incheia o singura polita de asigurare. Puteti eventual sa asigurati bunurile mobile din locuinta ipotecata.
Polita se poate incheia,in principiu,cu orice asigurator.Este totusi indicat sa discutati cu functionarul inainte de a face acest lucru.
Puteti asigura locuinta la valoarea reala,de asemenea puteti opta si pentru asigurarea bunurilor etc.
La rubrica mentiuni speciale,intermediarul politei va specifica cuantumul sumei care ii revine bancii in cazul producerii riscului asigurat cu privire la cladire.
Din punctul meu de vedere, ati putea solicita incheierea unei alte polite de asigurare in care sa treceti suma pe care o doriti.
Asa cum se sustine si anterior, asigurarea poate fi facuta de catre orice societate de asigurari autorizata in conditiile legii, dar de obicei, bancile au societatile lor de asigurari, singura posibilitate reala fiind incheierea unei polite de asigurare care sa va satisfaca cerintele.
Discutati cu Banca.
Pentru asigurarile de bunuri si raspundere civila nu se pot incheia contracte avand acelasi obiect.Indemnizatia de asigurare nu poate depasi cuantumul pagubei.
Asiguratorii solicita informarea cu privire la existenta mai multor asigurari pentru acelasi bun.
In cazul existentei mai multor asigurari incheiate pentru acelasi bun,fiecare asigurator este obligat la plata proportional cu suma asigurata si pana la concurenta acesteia.
Nu are sens sa incheiati doua contracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot incheia inca o polita de asigurare pe langa cea cesionata in favoarea bancii? mickyyy mickyyy Salut, La achizitia locuintei prin credit ipotecar banca a contractat o polita de asigurare pe numele meu dar care este cesionata in favoarea bancii. Mai ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta cristian_cojocaru cristian_cojocaru Am o locuinta achizitionata prin credit ipotecar. Locuinta este asigurata in baza acestui credit printr-o polita pe care am semnat-o la incheierea creditului ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)