avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme mari acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme mari acoperis

Buna ziua tuturor,
Ma aflu in situatia in care trebuie sa refac hidroizolatia blocului , eu locuind la ultimul etaj si nu ma pot intelege cu vecinii sa platim toti. Problema interesanta este ca apa s a infiltrat si curge bine apa din tavan cand ploua dar nu la mine in casa direct ci in uscator si se prelinge si pe peretele meu si al vecinei.
Este precum in filme uscatorul , tavanul peticit cu ciment, se vad urme clare ca a mai fost reparat si ca problema e grava dar nimeni nu doreste sa faca ceva .Am adus firma sa refac doar uscatorul dar vecinii nici nu vor sa auda ca trebuie refacut tot uscatorul (~40mp) si prefera sa aduca pe cineva sa cirpeasca sus fara garantie fara nimic cica sa ne tina pina la primavara.

Am fost la administrator, am discutat si el a spus ca daca jumatate +1 din locatari nu doresc sa plateasca el nu are ce face.
CE ESTE DE FACUT CA VIN PLOILE si nu am cu cine sa ma inteleg .

Un link cu o legea imi paote da cineva ?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:36, 20 Octombrie 2009
Urmati sfatul lui @legalmgm. Nu va mai tocmiti cu ei, somatie si pusi la plata, daca faceti reparatia in regie proprie. Raspunsul lor va fi intotdeauna ca "nu sunt bani". Daca li s-ar uda lor peretii-n casa ar gasi bani imediat!!
am fost la primarie la biroul care se ocupa de asociatiile de locatari si mi au zis ca ei nu au ce face pina nu primesc raspunsul solicitat de mine in cerere de la Asociatia de Locatari.

partea frumoasa este sa dureaza 30 zile pina vine raspunsul de la Asociatie si nu se stie ce se rezolva , plus ca toamna a sosit si tot asa :(

Dar asociatia are cumva sediul la Cotroceni? Cum adica 30 de zile? Nu sunteti vecini? Nu va ploua-n casa? Nu vine toamna cu ploile ei interminabile sau speram ca va fi secetoasa si ne culcam pe cea ureche? Mergeti la ei si intrebati-i "da ori ba?". Le spuneti ca faceti lucrarea in regie proprie, dar ca vreti sa recuperati suma respectiva in ....n rate de la restul locatarilor.
.................
La blocul in care locuiesc o locatara de la et.8 careia i se udase un pic tavanul i-a tinut pe cei din comitet in tipete, venea pe la toate sedintele de comitet si se discuta, nu se discuta chestiunea, ea incepea sa tipe ca ii ploua in casa. Pusi sub presiunea ei, comitetul si presedintele au facut ce-au facut si au tocmit lucrarea si am platit un bloc intreg juma' de an de ne iesise pe ochi. Am vrut, n-am vrut, o data ce s-a pus la plata, am achitat....unii se mai tocmeau, mai comentau, mai ramaneau restanti....pana la urma au inceput sa curga penalizarile si au achitat, ca n-aveau incotro.
Lumea scoate foarte greu banul din buzunar daca nu-o afecteaza personal, asa ca mergeti si faceti un pic de taraboi, mai luati si ajutoare cu Dv. daca nu faceti fata...si nu va lasati!
Elga,termenul mentionat de autoarea topicului ,de 30 de zile se refera la perioada legal prevazuta de catre OG 27=raspunsul la petitii
Da? Si pana-atunci ii cade peretele peste el in casa, da?

Alte discuții în legătură

Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)
Stau la et 4 si nu imi ploua in casa! mimozi mimozi buna ziua! stau la etajul 4 din 4 al unui bloc...vecina de linga mine se tot plinge ca ei ii ploua in casa si sa suportam cu totii cheltuielile reparatiei si ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis marianelena marianelena Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de ... (vezi toată discuția)