avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Preluare srl
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Preluare srl

Buna ziua,
Va rog mult cine ma poate lamuri intr-o chestiune zic eu, delicata. Doresc sa preiau srl-ul unei cunostinte, este vorba despre un mic magazin general. Am inteles ca trebuie schimbat doar administratorul si cam astea ar fi formalitatile legale.Problema mea vine din faptul ca au un sold de 170000 (un miliard si sapte sute de mii, lei vechi) nebatuti pe casa de marcat. Impozit la stat plateste 1 % din ceea ce bate pe casa de marcat. Cum ar putea rezolva aceasta chestiune sa zicem in termen de o luna.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 19:59, 17 Martie 2017
Recomandarea ar fi sa preluati doar spatiul, nu si societatea.
Pe ce considerente ati facut aceasta recomandare?
Acea recomandare presupune ca preluati spatiul si eventual cumparati marfa care mai este pe stoc pe baza de factura. Dar asta inseamna sa va deschideti dumneavoastra un srl. Deci acele probleme ar ramane pe fosta firma.
Adica acea valoare care spuneti ca nu este batuta pe casa de marcat e de fapt lipsa marfa din magazin cand s-a facut inventarul?
Recomandarea pleaca de la dificultatea de a justifica eventualele bunuri sau sume lipsa din contabilitate.
Recomandarea colegului a venit din faptul ca 170.000 lei "nebatuti" pe casa = evaziune fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa imi dati un sfat ion77 ion77 sant administrator la un PFA un magazin alimentar in urma bilantului facut la sfarsitul anului 2008 am iesit din acte ca ar trebui sa am marfa de 170000 ron ... (vezi toată discuția)
Srl cu probleme ContSters61319 ContSters61319 Buna ziua, Dati-mi va rog un sfat. Daca sunt Asociatul Unic al unuii SRL ale carei stocuri de marfa au fost tinuta defectuos, cum pot scapa de ea(in afara ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea primara la un magazin andreea_lazar andreea_lazar Buna ziua Lucrez ca si referent resurse umane si m a contactat cineva sa ii tin contabilitatea unui magazin, vorbim de contabilitate primara. Ma puteti ... (vezi toată discuția)