Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu informatii (model calcul impozit teren intravilan persoana fizica). Am mostenit cota parte un teren intravilan in localitatea Baita (4.5 arii teren constructii - curte si 7 arii fanete) si am nelamuriri legate de modalitatea de calcul impozit. Am fost pentru lamuriri la primaria Tautii Magheraus (jud. Maramures) si m-au trimis la Codul Fiscal in vigoare.
Calculatia celor de la primarie este urmatoarea: 4.5 arii teren curte + 4 arii fanete=teren impozabil conform tabel art 465 din codul fiscal.
Mie nu mi se pare logica aceasta calculatie si le-am spus interpretarea mea (cu care nu au fost de acord (bineinteles), si anume: codul fiscal in vigoare, respectiv art.465 alin 2 prevede plata unui impozit aferent tarif pentru minim 400 mp. Astfel, daca eu am deja teren cu destinatie constructii in suprafata de 450 mp, nu ar mai trebui sa imi adauge alti 400 mp din fanete.
De asemenea, am cerut si legislatia in vigoare (lege / HCL) care stabileste rangul localitatii. Am la impozit rang III (oras), insa in CI apare "sat".
Va rog frumos sa ma ajutati cu un exemplu de calculatie impozit teren intravilan (deocamdata rang III zona C) pentru 450 mp teren cu destinatie cosntructii-curte si 700 mp teren cu destinatie fanete.
Va multumesc anticipat ! Zi minunata tuturor !