avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract comercial

Am urmatoarea situatie:
un SRL X e dator la mine o suma de bani, cv marfa, X va face un imprumut bancar pentru a lua marfa de la o firma Y care mi va livra mie marfa.
ce contract pot face eu in care sa includ si pe x si pe y?
o novatie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: utc , utilizator 16:44, 14 Septembrie 2009
Un contract in trei.
Revin: se poate si o compensare in 3.
un contract in trei de vanzare cumparare?!
Daca X cumpara marfa de la Y si o livreaza catre dumneavoastra nu mai trebuie sa faceti nici un contract in care sa-l includeti si pe Y, este tert de raportul obligational dintre X si dumneavoastra, opereaza astfel compensarea intre datoria lui X fata de dumneavoastra si datoria dumneavoastra fata de X.
Daca doriti neaparat sa-l agatati si societatea Y , poteti incheia un Contract de tranzactie in care toate partile isi consolideaza pretentiile. Sa fiti atent si la contractul initial cu X, pt ca se pot "revoca" unele clauze initiale in masura in care se suprapun cu altele mai noi si diferite din Contractul de tranzactie.

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta sau novatie cu schimbare de creditor smeagull smeagull Buna seara, Dintre cesiunea de creanta si novatie, ce credeti ca ar fi mai potrivit (=apropiat de starea de fapt) in speta de mai jos: Intre A1 si B ... (vezi toată discuția)
Novatie prin schimbare de obligatie parabola parabola Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea speta: In situatia in care, in baza unui contract o firma x are o datorie fata de o firma y si ... (vezi toată discuția)
Compensarea la o tranzactie comerciala iancu123 iancu123 o societate x livreaza marfa pe baza de contract la o societatea y care , in baza contractului solicita ca , contravaloarea produselor sa nu fie achitate la ... (vezi toată discuția)