avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Novatie prin schimbare de obligatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Novatie prin schimbare de obligatie

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea speta:
In situatia in care, in baza unui contract o firma x are o datorie fata de o firma y si convin printr-un act schimbarea datoriei vechi cu o noua datorie suntem in cazul unei novatii?
Exemplu: in loc de livrarea de tabla cutata societatile convin ca in limita aceleasi valori firma y sa livreze fier forjat.
Cel mai recent răspuns: parabola , utilizator 14:52, 28 Martie 2013
Din cele expuse de dvs., este vorba despre o novatie in sensul 1609 al. 1c.civ.
In situatia in care se incheie un contract de novatie, se pot calcula penalitati de intarziere pentru nerespectarea obligatiei vechi, respectiv nelivrarea la termen a tablei cutate?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comercial bubu.g bubu.g Am urmatoarea situatie: un SRL X e dator la mine o suma de bani, cv marfa, X va face un imprumut bancar pentru a lua marfa de la o firma Y care mi va livra ... (vezi toată discuția)
Contract novatie. 12qaz 12qaz Solicit daca se poate de la un avocat urmatorul raspuns la un contract de leasing.Am avut un contract de leasing pe o anume societate care a intrat in ... (vezi toată discuția)
Creanta unei firme preluata de o noua firma robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea situatie: Firma X Srl are o datorie ramasa din 2010. Momentan am aflat ca aceasta firma se afla in procedura de faliment ... (vezi toată discuția)