avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... verificare angajator / angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

verificare angajator / angajat

Buna ziua,

Cum as putea sa verific daca sunt angajat legal ?
Este suficient daca verific contributiile platite pe numele meu pe ultimul an cass, cas, etc? Unde le pot verifica ?
Ce fel de informatii legate de acest subiect pot gasi la anaf ?
Se poate sa nu existe nimic in dosarul me la anaf ? si daca da ce ar putea insemna asta ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 8 Noiembrie 2019
Nu ati semnat c.i.m. ?

Codul Muncii
art.16
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de muncă fără instructaj Burlacu Alina Burlacu Alina Bună seara! As vrea vă rog sa-mi spuneți, dacă la locu de muncă nu mi-a mai dat sa semnez protectia muncii cam de vreo sase luni, este posibil să nu mai ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime elenalenuta elenalenuta buna seara. sunt angajata la o firma privata cu contract individual de munca din anul 2011, Anul trecut denumirea firmei s a schimbat si s-a intocmit un alt ... (vezi toată discuția)
Intarziere contract de munca ElenaD1 ElenaD1 Buna ziua! Incepand cu data de 09/06/2018 imi desfasor activitatea, ca si angajat, in cadrul unei firme. In prima zi mi-au cerut documentele necesare ... (vezi toată discuția)