avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa

Buna ziua .
Vreau sa stiu si eu ce posibilitati am de vanzare a unei case . Eu sunt proprietarul .
In momentul de fata in casa sta deja o familie care si-a exprimat dorinta de a cumpara casa .
Exista insa in aspect pe care nu stiu cum sa il rezolv.
Acum ceva vreme , in urma unui process am ,, pierdut,, o bucatica de teren ( exista o hotarare ) , deci s-a modificat si suprafata detinuta. Eu am depus ( printr-o firma) la cadastru documentele necesare pentru obtinerea unei noi hartii cu suprafata . In doua randuri am depus actele si de doua ori au fost respinse . O sa mai incerc si a treia oara dar m-am cam descurajat .
Exista vreo posibilitate sa instrainez ( vand ) casa fara cadastru , sa apara ca proprietari cei care vor sa cumpere ... sa isi bata ei capul cu cadastrul ?

Am nevoie de sfaturi , va rog .
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 09:08, 24 Februarie 2017
Nu. Fara documentatie cadastrala si intabulare la Cartea Funciara nu puteti vinde.
Nu se poate. Verificati unde a fost greseala, vorbiti cu un avocat, verificati incheierile de respingere.
Inteleg ca aveti cadastru dar nu e actualizat cu suprafata pierduta in urma acelui proces .Spuneti-mi va rog daca terenul si-a modificat forma (limitele dintre vecini),sau numai numarul metrilor patrati ca suprafata..Fiindca inscrisurile din Cartea funciara garanteaza ca x este proprietar pe acel teren dar nu garanteaza ca suprafata terenului trebuie sa aiba x mp . Daca in urma procesului s-a modificat doar suprafata , schita cadastrala avand aceeasi forma nu e nevoie de alt cadastru, de aceea vi s-a respins.
Daca ,casa e intabulata , puteti vinde si fara un nou cadastru.
in incheierile de respingere ce scrie la motivatie?
Pt ce motiv vi s-a respins de doua ori documentatia cadastrala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare dupa cadastru mireagica mireagica avem cadastru realizat in 2004.am fost sa intreb de intabulare si mi s_a spus ca acel cadastru nu mai este valabil ca trebuie sa platesc un alt cadastru si ... (vezi toată discuția)
Cadastru bonitakiss bonitakiss buna seara. in urma masuratorilor in vederea efectuarii cadastrului, suprafata masurata s-a constatat a fi mai mare cu 5% decat cea din acte. va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
De ce nu mi s-a aprobat intabularea la tot terenul mostenit? ionut daniel ionut daniel Buna ziua,am mostenit un teren de o suprafata de 12700 mp din care 1000 mp curti contructii si .,din care OCOT a aprobat dupa succesiune pentru intabulare ... (vezi toată discuția)