avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada preaviz

am o nelamurire:
in contactul colectiv de munca pe unitate e prevazut durata preavizului de 30 zile calendaristice. in contractul colectiv national este prevazut preaviz de 20 zile lucratoare. in mod normal 30 zile calendaristice includ 20 zile lucratoare. in conditii speciale adica medicale repetate de luni pina vineri nu ar ramine din cele 30 zile calendaristice 20 de lucratoare.
daca expira cele 30 zile calendaristice din contractul pe unitate dar nu expira si cele 20 lucratoare din contracul national se poate considera incheiat preavizul?
Marioara Maftei a scris:

Este posibil daca ati avut concediu medical numai pentru zile lucratoare acumuland in perioada de preaviz mai multe sambete si duminici. In acest caz nu ati beneficiat de preavizul legal si puteti contesta in instanta la tribunalul teritorial al domiciliului dvs.(fiind litigiu de munca nu platiti taxe)

da asa este.
am primit si decizia de desfacere CIM.
o sa incerc in instanta
multumesc pt raspunsuri
CM
buna ziua,
revin dupa o perioada de timp si solicit ajutor.
termen judecata 03.03.2010.
ce ma sfatuiti sa fac pentru a prelungi acest termen.
multumesc pt raspuns.
cu stima
CM
Sa solicitati termen pentru angajarea unui avocat ... :)
=D>

... poate ca are deja un avocat angajat, nu !?
ctynn a scris:

=D>

... poate ca are deja un avocat angajat, nu !?

poate ca nu.
presupun ca daca ar fi avut avocat angajat ar fi stiut avocatul ce sa faca ca sa amane termenul.
de asemenea, presupun ca daca ar fi avut avocat angajat nu ar fi dorit sa amane termenul.

asa cum a spus si @freeelis, solicitati amanare pentru angajre avocat, sau, daca nu aveti avocat si nici nu vreti unul, atunci puteti sa solicitati termen pentru a raspunde la intampinarea depusa de angajator. ptr ca , cu siguranta, a depus un punct de vedere la contestatia dvs.

Alte discuții în legătură

Despre decizia de concediere blanda blanda Va rog sa-mi dati un sfat! Cel de la personal a emis o decizie de concediere individuala conf. art.65 alin (1), care a respectat forma impusa de lege ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz impact impact Buna seara, Am nevoie si eu de o lamurire . Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile [b]calendaristice[/b] pentru functiile de executie si 30 zile ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau individuala ella000 ella000 Lucrez la o companie cu capital privat care are un numar total de 217 angajati. Intrucat firma trece printr-o situatie dificila din punct de vedere ... (vezi toată discuția)