avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Populatie ordonanta 91/2014
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Populatie ordonanta 91/2014

Buna ziua!
In ordonanta 91/2014 privind utilizarea caselor de marcat electronice se precizeaza ca acestea se utilizeaza de cei care livreaza bunuri si/sau servicii catre POPULATIE!
In acest context daca prestez servicii catre persoane juridice sunt obligat sa eliberez bon fiscal la incasare sau ii pot elibera si o chitanta?

Populatie poate avea si sensul de operator economic aici? Acest lucru este sustinut atat de un expert contabil, cat si de un jurist.
Eu nu sunt de acord cu interpretarea aceasta, sustinand ca termenul populatie se refera numai la persoane fizice.
Multumesc!#-o

Alte discuții în legătură

Facturare persoane fizice si firme viorelcont viorelcont Va salut. Am si eu cateva nelamuriri. urmeaza sa incep a-mi factura serviciile foto-video. dar am cateva nelamuriri ca si SRL neplaritor de TVA. 1. pentru ... (vezi toată discuția)
Pot presta servicii fara a avea casa de marcat unei persoane fizice din sua? eduardbuta eduardbuta Buna ziua, Am un posibil client care inca nu are firma intemeiata in SUA, insa doreste sa ii prestez serviciile cat mai repede. Mi-a spus sa fac contractul ... (vezi toată discuția)
Pfa activitate intretinere si reparatii instalații frig Maria201193 Maria201193 Buna ziua! PFA ul care are ca obiect de activitate intretirere si reparatii instalații frig (concret reparatii frigidere) este obligat să aibă casa de ... (vezi toată discuția)