avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare persoane fizice si firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare persoane fizice si firme

Va salut. Am si eu cateva nelamuriri. urmeaza sa incep a-mi factura serviciile foto-video. dar am cateva nelamuriri ca si SRL neplaritor de TVA.
1. pentru prestarea serviciilor pentru persoane fizice, cum pot emite factura? sau, pot emite factura? am nevoie obligatoriu de casa de marcat? ce trebuie sa emit pentru o persoana fizica?
2. pentru prestarea serviciilor la firme, ce trebuie sa fac?am nevoie obligatoriu de casa de marcat? dupa prestarea serviciilor trebuie sa emit doar factura, bon fiscal, chitanta?
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:37, 31 Iulie 2018
1. Bon fiscal.
2. Factura si chitanta sau factura si bon fiscal.

Norme Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999:

Art. 1. - (1) În sensul art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţă de urgenţă, prin operatori economici se înţelege persoanele fizice şi juridice, întreprinderile familiale, precum şi orice alte entităţi, cu excepţia instituţiilor publice, care încasează, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, de la persoane fizice sau juridice, contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1 Bon fiscal.
2 Bon fiscal si factura.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
george-neagu, moderator
mentionez ca plata vreau sa imi fie facuta direct in cont
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt prestarea de servicii catre populatie emiteti bon fiscal unde se mentioneaza ca plata nu e cash.
si daca plata e cash? eu as vrea, daca este posibil, sa fac cumva sa nu am nevoie de casa de marcat.

Alte discuții în legătură

Casa de marcat sylver30 sylver30 O persoana fizica autorizata ( traducator autorizat ) este nevoita sa emita bon fiscal pt persoanele fizice, dar pt persoane juridice ? (vezi toată discuția)
Cmi- chitante sau casa de marcat? cactusul cactusul As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu ... (vezi toată discuția)
After school -casa de marcat renzso renzso Buna ziua! Sunt intr-o dilema totala. In urma cu 2 sapt am infiintat un PFA , domeniu de activitate -alte forme de inv-meditator, cod caen 8559, pentru a ... (vezi toată discuția)