avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte casa unui copil de 14 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte casa unui copil de 14 ani

As dori sa stiu in ce conditii si cum as putea face acte pe numele fetei de 14ani(aprilie) pe locuinta. Locuinta este facuta de mine si de sotul meu in locul casei parintesti a sotului.casa parinteasca este pe numele sotului si mamei soacre(eu nu apar nicaieri si nici nu vreau), dar timpul trece si nu avem actele clare. Mama soacra si sotul(tatal fetei) sunt de acord sa dea casa pe numele fetei deoarece mama soacra mai are doua nepoate din partea altui fiu decedat iar sotul mai are o fica dintr-o casnicie anterioara iar casa este facuta de noi doi impreuna in urma vanzarii unui apartament(unic proprietar '"eu"). Prin urmare am dori toti trei , casa sa-i ramane fetei noastre. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valybianca , utilizator 08:02, 28 Februarie 2017
Nu vad sa fie o idee stralucita sa inlocuiti actele de azi cu alte acte neclare si susceptibile de a fi atacate. Mergeti totusi la un avocat, daca e musai sa treceti imobilul pe numele fiicei.
Totusi, tineti seama ca soliditatea actului va depinde la data decesului soacrei si a sotului si a dv. de ce alti rezervatari mai sunt in viata si ce alte bunuri ar putea sa fie lasate sa le acopere rezerva.

Asigurati-va din toate planurile, pentru ca ar trebui sa nun atace nici nepotii soacrei, nici celalalt copil al sotului si nici ginerele care va sa fie peste 10-15 ani sa nu se supere pe dv.
Tocmai la fata ma gandesc si as dori sa ramana unic mostenitor dupa moartea celor doi(soacra si sotul) dar nu stiu calea legala cea mai sigura.Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

evacuare; actiune civila ? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta de evacuare; Intelegerea inainte de incheierea casatoriei, soacra mama fetei promite ca dupa incheierea casatorie va face acte pe apartament ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sot si fiica ghiumusa ghiumusa buna seara, In martie anul trecut moare sotul iar in iulie anul acesta moare si fiica Sotia trebuie sa faca succesiune dupa sot impreuna cu fiica (chiar daca ... (vezi toată discuția)
Viol danyghost danyghost Buna.Am si eu o intrbare.La o cunostinta acasa sa intamplat un viol intr-o casa unde stau un cuplu castorit mama si sora fetei. In absenta nevestei si a surori ... (vezi toată discuția)