Buna seara,
In cursul zilei de astazi am primit o notificare din partea BRD in care ma informau ca trebuie sa-mi achit creantele catre ei si prin bunavointa lor imi pun la dispozitie un card nou cu valabilitate inca 4 ani.
Mentionez ca intre 2007-2010 am fost angajatul unei societati comerciale,societate care la momentul respectiv ne-a facut tuturor angajatilor un cont la BRD pentru viramentul salariilor.
Din anul 2010 eu nu mai sunt angajatul societatii respective si evident ca nu am mai incasat salariul si nici nu am facut vreo alta tranzactie pe contul respectiv iar valabilitatea cardului este de mult expirata.
Este normal ca in perioada 2010-2017 sa nu fiu anuntat telefonic,in scris sau prin orice alt mijloc de comunicare sa-mi platesc comisioanele aferente contului respectiv si mi se spuna ca trebuie sa platesc pentru un card emis in 2012 pe care eu nici nu l-am primit iar astazi sa mi se pretinda ca am restante la ei?
Am inteles.
Am completat cererea de inchidere a contului insa cei din BRD mi-au spus ca pana nu platesc si comisioanele despre care am vorbit,nu se poate!
Acum intrebarea e urmatorea..
Sunt sau nu prescrise acele comisioane?
Pentru ca daca nu le voi plati,contul ramane deschis exact cum ati precizat si dumneavoastra.
Daca merg sa le platesc,asta inseamna sa trec cu vederea prescrierea si sa le fac jocul bancii.
Credeti-ma ca nu d voeba de suma,este vorba de gest in sine.
Multumesc.
Nu exista nici o lege care sa prescrie ( stearga ) vreo creanta ( datorie ) ! Daca va referiti la prescrierea dreptului de a solicita executarea dvs ... asta e altceva si trebuiesc indeplinite anumite criterii ( in special sa treaca 3 ani de la ultima plata efectuata catre ei ) . Cel mai important e sa nu semnati pentru noul card , mai ales ca nu ati semnat/primit nici pentru cel anterior , altfel sunteti pasibil executarii .