avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sansa castig proces conflict munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sansa castig proces conflict munca?

Buna ziua,
Am deschis proces fostului angajator pt neplata salariilor restante din 2016. Am solicitat si daune morale atasand situatia emisa de Biroul de Credite, din acea perioada - am fost in intarziere cu rate la banci. Am aflat ca firma este in insolventa. Primul termen este in luna aprilie 2017.
Ce sanse am sa castig acest proces si la ce trebuie sa ma astept, cat poate dura?

Multumesc.
Dana M.
Cel mai recent răspuns: danielamoldovanu , utilizator 11:32, 24 Februarie 2017
Pentru drepturile salariale aveti toate sansele ( cel putin teoretic , practic ...ramane de vazut ) , pentru " daune morale" nu vad motivatia dvs ( poate va referiti la " daune-interese compensatorii " dar chiar si asa e foarte greu , mai ales ca e vorba insolventa/faliment ) . Acum totul va depinde planul de reorganizare a societatii , daca mai au ceva in patrimoniu sau daca isi doresc , cu adevarat , revenirea din insolventa .
1. Dacă angajatorul este în faliment și acest lucru este stabilit prin hotărâre judecatorească definitivă și dreptul de administrare al societăți este ridicat, atunci se poate accesa Fondul pentru plata creanțelor salariale.
Solicitarea de accesare a Fondului se depune la Agenţia locală de ocupare a forţei de muncă.

2. art.262 din Legea 85/2014
...
(4) Hotărârea de deschidere a procedurii falimentului are ca efect suspendarea de drept a tuturor acţiunilor judiciare sau extrajudiciare şi a măsurilor de executare silită îndreptate împotriva societăţii de asigurare/reasigurare debitoare. Creanţele pretinse în aceste procese se înregistrează la dosarul de faliment al tribunalului şi se supun examinării şi înscrierii lor în tabelul creanţelor, potrivit prezentei legi. Efectele procedurii de faliment asupra unui proces civil în curs privind un bun sau un drept de care a fost deposedată societatea de asigurare/reasigurare sunt reglementate de legea statului membru în care procesul este în curs.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate rca euroins??? tiberiu448 tiberiu448 Bună ziua! Ce se întâmplă acum cu cei care au RCA făcut la euroins pe un an de zile mai este valabil sau nu??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Recuperare salarii de la firma aflata in insolventa Dana10032013 Dana10032013 Buna ziua! Am fost angajata la o firma timp de 5 ani, in perioada 2007-2012. In anul 2011, luna decembrie, firma a intrat in insolventa. In luna iunie 2012, ... (vezi toată discuția)
Discuþie deschisã, pe propunerea mea de completare a art.36., din legea nr.85/2006 viktorV viktorV Faţă de cadrul juridic actual, construit şi consolidat de guvernarea repetitivă Boc, - care favorizează nepermis, furtul de proprietate, solicit ... (vezi toată discuția)