avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ajutor judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ajutor judiciar

buna ziua tuturor!
intrebarea mea este cum pot sa obtin ajutor judiciar pentru introducerea actiunii de partaj, unde taxa de timbru se calculeaza la valoarea de referinta a imobilulul si este destul de mare iar resurssele materiale sunt aproape inexistente, de aceea trebuie sa apelez la acest drept; multumesc
Cel mai recent răspuns: ifronea , utilizator 08:55, 1 Martie 2017
Trebuie sa faceti cerere pt acordarea ajutorului judiciar, atasand mai multe documente din care sa rezulte ce venituri aveti, cati membrii de familie, care sunt cheltuielile lunare etc. Conform oug 51/2008
multumesc mult pt raspuns; cererea o depun odata cu deschiderea partajului?
Asteptati sa vina comunicarea de plata a taxei de timbru si imediat dupa, depuneti cererea de ajutor judiciar.
multumesc inca o data;
O primavara frumoasa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune Mike_passat Mike_passat Buna ziua Eu si cu mama mea am cumparat o casa ampreuna si locuim toata familia aici, la un an de la cumparare au anceput certurile antre noi,vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar triton10 triton10 Buna ziua Poate paratul care indeplineste conditiile prevazute de OUG 51/2008 sa formuleze cerere de ajutor public judiciar pentru a nu fi obligat sa ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru cucuca cucuca am introdus actiune de partaj bunuri comune, dupa ce in prealabil sentinta de divort a ramas definitiva si irevocabila. Partajarea se referea la un bun imobil ... (vezi toată discuția)