avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate iesi copilul din tara fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate iesi copilul din tara fara acordul tatalui

buna ziua .sunt divortata am o fata de 14 ani care e la un club de baschet.ea ar rrebui sa olece cu echipa in cantonament in serbia.intrebarea e-poate iesi din tara fara acordul tatalui in conditia in care el nu se intereseaza de ea si nu stim nimic de el?
Cel mai recent răspuns: Andeia lovasz , utilizator 18:39, 25 Februarie 2017
De cat timp sunteti divortata, doamna ? Ce scrie in dispozitivul hotararii ? Aveti copilul in incredintare ? Daca da, nu aveti nevoie de acordul tatatalui.
Daca ambii exercitati autoritatea parinteasca, aveti nevoie de acordul lui sau de o hotarare a instantei care sa suplineasca acest acord.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Din pacate dacă autoritatea părintească se exercita in comun de catre dvs si tatăl minorei, conform hotărârii judecătorești de divort, veti avea nevoie de consimțământul tatălui pentru iesirea din tara a fetei.
Pentru a nu mai depinde de tatăl minorei in acest sens, formulati o actiune in fata instanței prin care solicitați custodie exclusivă sau o actiune prin care solicitați instanței sa pronunte o hotărâre care sa tina loc de acordul tatălui pentru părăsirea teritoriului Romaniei de catre minora.
Sunt divortata din 14 martie 2013.si va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac ca instanta sa suplineasca acordul?unde trebuie sa ma adresez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa plec cu copilul din tara? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Vreau sa inscriu copilul meu de 12ani la un club sportiv de lupte libere.Dar clubul respectiv duce copiii in cantonament in alte tari de mai multe ori pe an.Eu ... (vezi toată discuția)
Pașaport minor de 14 ani. bună ziua! vin cu o întrebare... ... Gabigeo Gabigeo Pașaport minor de 14 ani. Bună ziua! Vin cu o întrebare... Vreau sa trimit fata, minora de 14 ani în Marea Britanie la sora mea, pentru 2 saptamani. Sun ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns- iesire din tara minor luminita1982 luminita1982 am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol ... (vezi toată discuția)