avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ani vechime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ani vechime

Buna ziua,
Daca sunt angajata cu o ora de 10 ani, la varsta regulamentara de pensionare cata vechime se va calcula?
Cel mai recent răspuns: micutzulurs , utilizator 10:14, 26 Februarie 2017
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Contractul cu timp partial nu afecteaza stagiu de cotizare la pensie sau la sanatate .. numai la somaj .
Abrogarea dispozitiilor fostului art. 103 alin. (3) din Codul muncii are drept consecinta faptul ca stagiul de cotizare la sistemul public de asigurari sociale va urma modul de calcul reglementat de Legea nr. 263/2010, care este cel stipulat pentru cazul contractului de munca cu durata integrala.

Astfel, daca o persoana a fost angajata la un moment dat cu un contract individual de munca cu timp partial, stagiul de cotizare pentru pensie este calculat la fel ca in cazul unui contract individual de munca cu norma intreaga.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se ia in considerare norma partiala de munca, la pensionare? botezatuion botezatuion Daca o persoana a realizat un stagiu minim de cotizare de 15 ani , dar a lucrat cu o jumatate de norma toti cei 15 ani, cand va ajunge la varsta de pensionare ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare adrian577 adrian577 Buna ziua,lucrez la o firma de constructii mi-sa incheiat contract de munca individual cu fractiune de norma 4 ore/zi 20 ore /sap. La semnarea contractului ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca Iulian MANEA Iulian MANEA Sper ca nu o sa radeti de mine, dar nu reusesc si apelez la ajutorul vostru. Din practica stiu ca un salariat angajat cu norma partiala primeste acelasi stagiu ... (vezi toată discuția)