avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Executare silita prejudiciu sentinta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Executare silita prejudiciu sentinta penala

Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea situatie.
In martie 2013 am fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosar de inselaciune.
In iunie 2015 am fost eliberat conditionat.
In ceea ce priveste prejudiciul in sentinta ramasa definitiva in 2013 martie, am fost obligat la plata prejudiciului catre 4 persoane fizice ( fiecare cu cate o suma de bani) si catre stat.
Una din cele 4 persoane a mers in nume propriu la un executor judecatoresc in anul 2015 cerand executarea sumei ce ii corespunde.
Eu nu am nimic pe numele meu si muncesc la negru ca altfel nu am gasit.
Cum se prescrie datoria? La ceilalti 3 s-a prescris deja? (Ca au trecut 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii)? Imi afecteaza eliberarea conditionata?
Mentionez ca am fost judecat si condamnat dupa vechiul cod.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:30, 27 Februarie 2017
La reabilitare o sa aveti probleme, ati face bine sa le dati din bani inapoi, asa in masura posibilitatilor.
La reabilitare, prescriptia nu poate fi invocata?
Multumesc
Prescripția nu poate fi invocata.
Dacă nu achitați mare parte din prejudiciu nu va contez cu șanse la reabilitare.

E posibil sa o obțineți după mai multe încercări dar tot sa achitați din prejudiciu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta penala Eduard25 Eduard25 Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns la intrebare. In 2012 am fost condamnat la 5 ani inselaciune. In 2015 am fost eliberat conditionat. Am ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala - prejudiciu nerecuperat Eduard25 Eduard25 Buna ziua, va expun situatia mea. In anul 2012 am fost condamnat cu executare la 5 ani inchisoare pentru inselaciune. In anul 2015 am fost eliberat ... (vezi toată discuția)
Prescriere pedeapsa de 1 an FLAV12 FLAV12 Cand se prescrie o pedeapsa de 1 an pentru conducere fara permis? Hotararea a ramas definitiva in 02 februarie 2007. ... (vezi toată discuția)