avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CONTESTATIE DECIZIE DE IMPUNERE
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CONTESTATIE DECIZIE DE IMPUNERE

Buna ziua tuturor,

Am facut o contestatie impotriva unei decizii de impunere pe care am trimis-o organului emitent cu confirmare de primire. Ma intrebam daca am procedat corect tinad seama ca OG 92 pe 2003 prevede ca astfel de contestatii se depun la organul emitent....In acelasi timp creanta precizata in decizie devine scadenta in cateva zile si conform aceluiasi cod de procedura fiscala introducerea contestatiei nu suspenda executarea respectivului titlu de creanta care devine executoriu la momentul implinirii termenului de scadenta.
Ce imi ramane de facut intr-o astfel de situatie? Sa platesc sumele datorate si ulterior sa cer restituirea acestora daca se anuleaza decizia de impunere sau sa nu platesc si sa astept solutia organului fiscal cu privire la contestatia depusa?
Cel mai recent răspuns: COSTACHE AURORA , utilizator 08:52, 12 Septembrie 2009
Cel mai prudent, este sa achitati debitul.

Solutionarea contestatiei poate fi de durata (Directia Generala a Finantelor, Tribunal, Curte de Apel, expertize) depinde de speta.

Recomandarea sa achitati debitul si sa vedeti solutionarea contestatiei are doua motive:
1. Suspendarea executarii silite, nu presupune exonerarea de plata accesoriilor, a majorarlor in situatia in care decizia finala de solutionare a contestatiei este nefacvorabila.
Sunt situatii in care si daca se obtine diminuarea a jumatate din suma impusa, suma ramasa din debitul initial+majorarile sa fie mai mare decat debitul stabilit prin actul de control.

2.In situatia unui debit semnificativ si in anumite circumstante organul de inpectie fiscala poate sesiza Parchetul pentru o eventuala cercetare penala. Una din circumstante (printre multe altele) este neplata acestui debit

In situatia in care solutionarea contestatiei este favorabila, suma vi se restituie sau se compenseaza cu alte debite, in functie de situatia dvs. fiscala de la aceea data.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
Management Account, Consultant fiscal
se poate plati si in momentul in care contestatia e admisa sa cereti restituirea sumei.
Exact asa ma gandeam si eu....nu este o suma mare cred ca doar m-as complica mai mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime obligatie fiscala de plata sabinna sabinna In 2006 am avut un control-inspectie fiscala. Prin decizie de impunere s-a stabilit o suma de plata reprezentand impozit pe cladiri si accesoriile aferente ... (vezi toată discuția)
Creanta / titlu de creanta adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua. Speta este urmatoarea: Am o somatie si un titlu executoriu emise de Administratia Financiara pentru suma de 550 lei. Doresc sa fac ... (vezi toată discuția)
Decizie - agentia pt prestatii sociale adrin adrin Ce natura juridica are Decizia prin care Agentia pt Prestatii Sociale a Municipiului Bucuresti constituie DEBIT o suma platitia necuvenit cu titlul de ... (vezi toată discuția)