avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nepoata din partea tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nepoata din partea tatalui

Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani .
Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot face ceva in legatura cu subiectul urmator .
Matusa mea a decedat de cativa ani , intre ia si unchiul meu a existat un testament , problema este ca , ei nu au avut copii nici din casatorie si nici din afara casatoriei . In momentul de fata unchiul meu da semne ca ar avea Alzheimer . Daca el moare si nu lasa la nimeni mostenirea lui pot face ceva in cazul asta sa intru in posesia mostenirii ?
Va multumesc .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cionoiuroxana a scris:

Ma lupt degeaba , il duc pe la doctor etc degeaba ? Imi pierd timpul cu el iar la final sa am vre-o surpriza . Va multumesc , o zi cat mai buna .


Il duceti la doctor doar pentru ca sperati sa ii mosteniti averea?! Altfel nu ati face-o???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, ceea ce trebuie sa intelegeti este ca NU aveti vocatie succesorala in ceea ce il priveste pe acest unchi. El va este unchi prin alianta, exclusiv datorita faptului ca a fost casatorit cu matusa dvs., care va era ruda "de sange", cum se spune popular. Deci da, daca aveti grija de el in nadejdea mostenirii averii lui, o faceti degeaba. Nu comentez acest "degeaba" fiindca m-as cobori mult prea jos ...
Buna dimineata , va multumesc pentru raspuns . am banuit eu ca asta va fi raspunsul. O zi cat mai buna
Buna dimuneata ,
Cu mult respect va raspund , nu urmaresc sa mostenesc nici-o avere , daca as fi vrut sau daca nu as fi orgolioasa pana in momentul de fata cu siguranta eram in posesia bunurilor unchiului meu .
De ce sunt revoltata am sa va explic , tot ce detine unchiul meu si ce imobile au mai avut toate au fost mostenite din partea matusilor MATUSII mele , adica cu alte cuvinte el a venit in Bucuresti cu o valiza . Din punctul meu de vedere poate sa faca ciorba cu casa , pe mine ma intereseaza sa nu instraineze locul de veci de la Belu unde este tata ingropat . el detine mai mult de jumatate si asta datorita mostenirilor primite .
Va multumesc
P.S. am artori care stiu situatia si sunt oricand gata sa depuna marturie pentru mine .
Buna dimuneata ,
Asa cum am mai raspuns unui coleg de-al dumneavoastra , nu vreau casa sau masina lui sau ce mai are in banca singurul lucru pe care il vreau este sa nu instraineze locul de veci de la cimitirul Belu deoarece acolo este si tata inmormantat . Teama mea cea mai mare este ca , cel care va intra in posesia locurilor de la cimitir poate scoate mortii deoarece nu ii sunt rude si il poate vinde . Matusa mea a mostenit mai mult de jumatate din locurile de veci de la alte doua matusi de ale ei (matusile tatalui meu) .Tata si fratele lui ( familia care a ramas in urma lor adica copii lor ) au o cota parte din locurile de veci .
P.S. daca am lua-o la rece unchiul meu a venit in bucuresti cu o valiza , ceea ce are si ceea ce au mai avut le-a mostenit matusa din partea familiei ei .
Va multumesc si imi pare rau ca m-ati inteles gresit .

Alte discuții în legătură

Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Renunțare drepturi după sora decedată, obținută prin înșelătorie. se mai poate face ceva după un an și 4 luni? jotwd jotwd In urma decesului matusii mele, unchiul o pune pe mama sa semneze la notar renuntarea la mostenire dupa sora, aceasta neavand copii. Intrebarea mea este, mai ... (vezi toată discuția)