avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partajul bunurilor comune
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partajul bunurilor comune

Buna ziua.Am divortat de sotia mea acum 4 luni, iar acum urmeaza partajul.Apartamentul este proprietatea mea dinaintea casatoriei. Fosta sotie nu mai doreste jumatate din lucruri si vrea bani in contul acestora.E posibil sa ma poata obliga la plati in contul lucrurilor? Eu neavand bani, sunt dispus sa ii dau bunurile ei dinaintea casatoriei,cat si jumatate din lucrurile dobandite impreuna si jumatate din valoarea autoturismului. Este posibil legal,in instanta sa ceara bani in contul lucrurilor? Mentionez ca eu doresc partajul pe cale amiabila.Daca nu e de acord,trebuie sa cheme un evaluator al lucrurilor? Si cine e obligat sa-l plateasca? Va multumesc! O zi buna.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
Fane_S, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fane_S , utilizator 09:59, 28 Februarie 2017
buna ziua,
1. Daca nu va intelegeti nu puteti sa faceti un partaj amiabil
2. Daca se ajunge la instanta atunci se va numi un expert evaluator care va stabili valoarea bunurilor si loturile.
3. Daca se va solicita ca in locul bunurilor sa primeasca sulta si nu sunteti deacord, instanta va stabili cum se impart bunurile.
4. Expertul este platit initial de cel care-l solicita si costul se imparte, in mod normal, intre cei doi prin cheltuieli de judecata!

sunt dispus sa ii dau bunurile ei dinaintea casatoriei


Nu trebuie sa fiti dispus, alea sunt bunurile ei proprii, nu intra la partaj. I le inapoiati, sau o obligati sa le ia.

,
cat si jumatate din lucrurile dobandite impreuna si jumatate din valoarea autoturismului.


se vor partaja in natura, daca i se potrivesc sau are ce poata face cu ele. Daca aveti un corp cumparat pt bucatarie, nu are ce sa faca cu el, ramane la dvs si ii dati altceva la schimb daca poate folosi sau pastrati tot ce e in casa si ii dati masina.. ideea e ca loturile trebuie sa fie egale ca valoare.
daca nu va intelegeti, veti partaja in instanta.
Va multumesc mul! O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in urma parasirii domiciliului azi112010 azi112010 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: el a parasit domiciliul in 2010, fara niciun motiv...Eu am introdus cererea de divort in 2010, divortul s-a solutionat, ... (vezi toată discuția)
Intrebari partaj...ceva mai dificil loanabelciu loanabelciu Buna seara, As avea si eu ceva intrebari pentru dvs.: am intentat divort (eu sunt reclamanta) si saptamana trecuta la primul termen fostul sot a venit cu ... (vezi toată discuția)
Partaj ClaudiaDarius07 ClaudiaDarius07 buna ziua. sunt divorțat de 3 ani di as vrea sa deschid partajul in tribunal deoarece fosta mea soție nu vrea la notar pentru ca nu e de acord să ... (vezi toată discuția)