avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in urma parasirii domiciliului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in urma parasirii domiciliului

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: el a parasit domiciliul in 2010, fara niciun motiv...Eu am introdus cererea de divort in 2010, divortul s-a solutionat, acum este pe cale a se solutiona si partajul.
La partaj, desi initial a cerut ca bunurile sa se imparta in cote de 50 % fiecarei parti, acum vrea ca bunurile expertizate sa-mi ramana in totalitate mie si diferenta de 50 % din valoarea bunurilor expertizate sa i-o achit eu, cash, invocand ca motiv faptul ca el nu s-a mai folosit de aceste bunuri din 2010 si ca acestea sunt uzate.
Este posibil ca instanta sa accepte o astfel de cerere ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:36, 10 Februarie 2011
Daca s-a impus o expertiza si evaluare a bunurilor partajabile, expertul va supune instantei mai multe variante de lotizare, din care instanta va omologa una dintre ele.
La omologare, de regula instantele se orienteaza pe cat posibil, ca in urma partajului sa nu fie sulta de achitat, si merge pe impartirea cat mai egala a bunurilor.
Deci, varianta pe care o doreste fostul sot nu cred ca va fi acceptata de instanta, fiind posibila o impartire din care sa nu rezulte sulta.
Parasirea domiciliului mai este "taxata" cat de cat de catre instanta ?
Parasirea domiciliului mai este "taxata" cat de cat de catre instanta ?


In dosarul de "partaj"???
...pai da...pleaca de buna voie, cere 50 % din bunuri si apoi se razgandeste si spune ca de fapt...ar vrea sa i se achite sulta pentru cei 50 % ?
Seamana putin a frauda zic eu...
azi112010 a scris:

Seamana putin a frauda zic eu...


Frauda in ce sens?
Ati terminat divortul, normal ca el a plecat, acum urmeaza partajul.
Doar nu era sa stea in continuare, fiind divortul pronuntat.
Probabil ca instanta se va pronunta prin impartirea egala a bunurilor, fara sulta.









Alte discuții în legătură

Cum se face atribuirea dupa lotizare ? folosinta folosinta Suntem cinci coproprietari casa si teren Un coproprietar a locuit in toata casa abuziv . Nu ne-a dat voie sa patrundem . A recunoscut la interogatoriu . A ... (vezi toată discuția)
Partaj ginaelena ginaelena sunt divortata, am un minor incredintat spre crestere , partajul nu l-am facut cu fostul sot. avem bunuri cumparate in timpul casatoriei.o sa se imparta in mod ... (vezi toată discuția)
Se poate admite apel ? danieal danieal in urma unui proces de iesire din indiviziune s-a dat ca solutie acceptata initial despagubire in natura( o suprafata de teren). La apel se poate cere si ... (vezi toată discuția)