avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere bloc

Buna ziua ! As dori sa stiu ,de la ce varsta se pun copii la intretinerea de la bloc ? Copilul meu are doar 9 luni si deja a fost trecut la intretinere. E normal ?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Bubbles2017 , utilizator 22:37, 9 Martie 2017
Da , se trec si nou nascutii la intretinere. Din pacate , legea nu face referire in mod express in ceea ce priveste varsta , ci doar numarul de persoane care locuiesc intr-un aparatament . Copilul fiind evident o persoana ... se trece la intretinere .
Dispozitiile HG nr 1588/2007 prevad ca se introduc la calculul cotelor de intretinere lunara toate persoanele care locuiesc provizoriu sau definitiv in imobil mai mult de 15 zile/luna
Pai...haideti sa gandim si sa fim cinstiti...copilul nu consuma apa de cand s-a nascut?..Sunteti de acord ca a crescut consumul lunar de apa, ....nu produce gunoi de cand se naste? ( intelegeti la ce ma refer ) ..deci din punct de vedere al cheltuielilor intr-o locuinta la comun asa cum sunt blocurile ( dar nu numai ) copilul este asimilat unei persoane. La case este putin mai diferit, doar la gunoi se cere sa-l declarati...apa, cat consumati, atata platiti. La gaze...depinde ..daca aveti centrala nu e problema pe nr. de persoane...cat consumati atata platiti. Doar daca aveti cheltuieli la pausal...asta d-vs.stiti cum e acolo la d-vs.
daca aveti contare de apa, nu prea conteaza numarul de persoane.
Pe de alta parte, adunarea generala hotareste daca se excepteaza un copil de pana in 3 ani de la lumina pe scara, de exemplu. Ca doar copilul nu merge singur pe scara sau cu liftul/
E o idee.
Dar gaze consuma: mancare, spalat.
La fel si gunoi.
Pai consuma si curent, daca e sa fim carcotasi, ca de iesit afara la plimbarica, iese mamica sau dadaca datorita micutului, nu asa, de flori de mar.

Alte discuții în legătură

Intretinerea la bloc pt un copil irinukiry irinukiry As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el ... (vezi toată discuția)
Nou nascut cand se adauga la intretinere kisanca kisanca buna ziua, Ma poate ajuta cineva.. sa-mi spuna cand se adauga un nou membru de familie la intretinere la ascociatia de locatari, un nou nascut, bebe al meu ... (vezi toată discuția)
Imobil nelocuit nicki nicki Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. ... (vezi toată discuția)