avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebari generale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebari generale SRL

Doresc sa-mi deschid un SRL-D pe domeniul IT
Am mai multe nelamuriri legate de partea juridica:

1. Cat costa infiintarea unui SRL-D. Taxe + onorariu avocat
2. Daca am infiintat un ONG, PFA sau sunt actionar pe bursa la anumite companii, mai pot infiinta SRL-D?
3. Cum e mai bine sa fac contractul cu angajatii? Contract individual de munca, PFA, Contract de drepturi de autor, SRL?
4. Cum pot face sa nu ma trezesc ca proprii mei angajati imi fura clientii si lucreaza cu ei in particular? Presupunand ca am angajati cu PFA de exemplu
5. Care sunt obligatiile legale pentru un site? (afisare cookie-uri, termeni si conditii, afisare date firma etc)
6. Ce ar trebui sa stiu cand angajez remote? Dar daca angajatii isi desfasoara activitatea in alt stat? Cum fac cu licentele pt software la angajatii remote? Pot sa lucreze pe calculatoarele personale?
7. Care sunt obligatiile daca am clienti straini?
8. Daca nu am activitate pe firma ce obligatii am, presupunand ca nu as vrea sa inchid firma, ci sa reiau activitatea la un anumit moment
9. Pot aplica in acelasi timp la mai multe fonduri nerambursabile? De exemplu la programul SRL-D si Start-up Nation
10. Care sunt costurile (daca exista) pentru aplicarea la un fond nerambursabil
11. Daca vreau sa am doar angajati remote sau sa lucrez din spatii publice / spatii de co-working ce ar trebui sa trec la sediu social?
12. Daca fac credit la banca, iar firma intra in faliment fara a reusi sa-mi platesc datoriile, ce se intampla cu administratorul companiei? Va mai putea infiinta alta firma? Va raspunde legal?
13. Am observat ca la aplicatia pt un fond nerambursabil vei primi puncte daca vei face un curs de antreprenoriat acreditat. Unde gasesc aceste cursuri de antreprenoriat acreditate?
14. care este forma legala prin care pot sa platesc munca prestata de un angajat pe "Project Based"? Cum ar trebui sa fie contractul si care ar fi taxele?
Ce taxe ar plati firma in acest caz si ce taxe (daca sunt) ar plati angajatul.
15. Are vreun dezavantaj SRL-D fata de SRL? Adica daca as putea sa-mi fac SRL, fiind prima companie, ar avea vreun sens sa aleg SRL simplu?


Multumesc pentru rabdare!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:52, 2 Martie 2017
Numai pentru faptul ca sunteti actionar la alte firme, actiuni cumparate pe bursa, nu puteti sa infiintati un srl-d ci doar srl clasic.
george-neagu a scris:

Numai pentru faptul ca sunteti actionar la alte firme, actiuni cumparate pe bursa, nu puteti sa infiintati un srl-d ci doar srl clasic.



Indiferent de valoarea au actiunilor ?

Daca cineva cumpara o actiune de 1 leu pe bursa, nu mai poate face SRL-D?
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2017
anonym3000, utilizator
Da, indiferent de valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadre militare (angajati isu) au voie sa fie actionari sau administratori de srl ? petre1981 petre1981 Buna ziua! Doresc sa infiintez un SRL-D si sa incepem o afacere cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Mentionez ca sunt cadru militar, si eu stiam ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma ContSters304123 ContSters304123 Buna ziua, As dori sa deschid o firma ( curatatorie tapiterie auto , polish auto), insa as vrea sa stiu sa o inregistrez ca P.F.A sau S.R.L. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma prestari servicii medicale Lauraa1 Lauraa1 Buna ziua! O sa colaborez cu o clinica medicala, si am nevoie de o firma, cum pot face firma? PFA este mai avantajos? Despre impozitul de 3 % ce imi puteti ... (vezi toată discuția)