avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Contract de vanzare cu ipoteca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Contract de vanzare cu ipoteca

Buna seara,

Am urmatoarea situatie: vreau sa vand un imobil,cumparatorul achita 15%la semanarea actelor iar restul de 85% face credit la banca.(credit aprobat)
Banca achita numai dupa inscrierea in CF a noului propietar.
In contract este precizat :
"reprezentantul legal al vânzătorului declară că solicită înscrierea în cartea funciară a ipotecii legale a vanzatorului pentru restul de pret conform art. 2386 pct. 1 din Codul civil şi declară că se obliga ca la data la care a primit pretul vanzarii să dea o declaraţie in forma autentica din care sa rezulte ca a primit pretul vanzarii"

In cazul in care banca, din varii motive nu mai achita diferenta de pret,ce se intampla?
Se poate preciza o data pana la care daca nu se plateste
contractul se declara nul? Mai am drept de propietate dupa semnarea contractului ?

Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Dovada incasare vanzare imobil Monica02 Monica02 Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul : Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - sarcina ipoteca dezvoltator inca este prezenta Alexandra_95 Alexandra_95 Buna ziua Am cumpărat în 2021 primul meu apartament de la un dezvoltator prin credit ipotecar. Am dat avansul de 15% și restul banilor a fost dat de banca. ... (vezi toată discuția)
Exista riscuri sa vinzi un apartament unei persoane care ia credit ipotecar? magdalenamatei magdalenamatei Buna ziua, Urmeaza sa vand un apartament unui cumparator care ia un credit ipotecar. In propunerea de contract pe care am primit-o se specifica : …. « ... (vezi toată discuția)