avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias rau platnic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias rau platnic

Buna ziua,
Sper sa ma puteti ajuta cu o problema ce tine de un chirias rau platnic. Am un apartament dat in chirie din iulie 2016. Specific ca contractul nu a fost facut la notar si nici inregistrat la finante (a fost pur si simplu semnat de ambele parti). Chiria nu a fost platitita niciodata la timp, la inceput cu intarzieri minore ) dar in ianuarie 2017 dupa aproximativ 15 zile de intarziere (fara sa fim informati) am decis sa le trimitem contractul de reziliere, cu respectarea preavizului de 90 de zile specificat in contractul intial, pe care au refuzat sa il semneze. Au afirmat ca au luat la cunostiinta si ca vor plati la timp chiriile pana la eliberarea apartamentului. In momentul de fata nu au achitat chiria pe luna februarie, iar contactandu-i, raspunsul a fost ca vor trimite pana pe data de 25 a lunii. Nici pana azi insa chiria nu a fost platita. Problema este ca azi este data de 27.02, data la care chiria nu a fost achitata, restanta la gaz este de 450 lei si la intretinere 400 lei . Suma datorata depaseste cu mult garantia de 200 euro, avand in vedere ca preavizul specifica eliberarea apartamentului pe 19 aprilie. (asta daca il vor elibera). Intrebarea este: Cum as putea cel mai bine si mai rapid sa actionez? (sa elibereze apartamentul si sa imi recuperez banii)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Celina88 , utilizator 21:17, 29 Decembrie 2017
reziliati contractul la ENEL si or sa plece singuri .. :)) am avut si eu asa specimene
krysy a scris:

reziliati contractul la ENEL si or sa plece singuri .. :)) am avut si eu asa specimene

Care a fost rezultatu? Au plecat imediat?
Celina88 a scris:

krysy a scris:

Care a fost rezultatu? Au plecat imediat?

Dupa discutii am reusit sa scapam de ei. Cu o mica paguba sa-i zicem asa,
o restanta neplatita la gaz.
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
Celina88, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparatorii apartamentului au lasat datorii pe numele meu posturilibere posturilibere Buna ziua. Am vandut un apartament acum 6 luni si cumparatoarea nu si-a facut contract la ENEL si Distrigaz pe numele ei decat dupa cca 3 luni (timp in care a ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi cipriangnt cipriangnt Am nevoie de un sfat de la cineva competent. Vreau sa evacuez niste chiriasi rau platnici la intretinere. Am semnat cu ei doar un contract prin agentia ... (vezi toată discuția)
Coface si enel, in pragul disperarii.... mariabc mariabc Buna ziua, Am o situatie cu cei de la Coface, respectiv Enel: la un moment dat am locuit cu chirie intr-un complex nou, apartamentul fiind proprietate a ... (vezi toată discuția)