avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprire lucrare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprire lucrare

Buna ziua, mai pun o intrebare: e posibil, si care e calea, sa obtinem o hotarare judecatoreasca foarte rapida prin care sa nu se ingaduie sa faca o lucrare pe care altii vor s-o faca (ilegal)? Pe urma se poate judeca situatia, dar cum sa obtinem o astfel de 'injunction', ca sa fim linistiti ca nu se apuca de lucru?
Multumesc mult, e foarte de ajutor acest forum.
Cel mai recent răspuns: lamurire2 , utilizator 12:26, 16 Martie 2017
Sa faceti reclamatie la primarie, daca ar presupune ceva autorizatii de construnctie.
Sa faceti plangere penala.
Apoi intentati proces asociatiei in civil si asteptati sentinta definitiva. Pana atunci se cerceteaza si dosarul penal.
Oricum, ceva agitatie care sa stopeze ilegalitatea se face, dar ca se va opri efectuarea lucrarii, asta nu v-o poate garanta nimeni.
Dupa lucrare, daca e facuta ilegal, puteti sa cereti in instanta daune.

Dar poate ne spuneti si noua care e necazul?
multumesc mult.

sunt doua probleme diferite, amandoua foarte clare si simplu de rezolvat, dar nici primaria (intr-una din probleme) si nici justitia civila (in cealalta problema) nu actioneaza normal (amandoua ignora faptele si isi bazeaza raspunsurile pe lucruri care sunt demonstrabil - si demonstrat! - neadevarate). nu stiu care sunt motivele si calea spre rezolvare.

...Dar poate ne spuneti si noua care e necazul?

Ati fost foatre clar, nu degeaba va numiti @lamurire2.
Ati raspuns in 4 randuri, dar "ceata" este mai pregnanta ca la inceput. Nu trebuie sa insistati cu clarificarile, era o rugaminte ca noi sa putem discuta in cuunostita de cauza, cumva...

Eu v-as sfatui sa reclamati fapta/faptele la politia locala. Baietii vin , constata si obliga pe cei interesati sa respecte legea, sa aiba autorizatie de construire sau aprobarea AG - daca sunteti as. prop.
Sigur, acest lucru va da timp sa reclamati la primarie sau pe unde mai stiti dvs...

Succes!
Mi-e teama sa dau mai multe detalii, nestiind cine citeste. Pentru ca nu inteleg de ce institutiile procedeaza ilogic si rauvoitor, presupunerile ar fi: neintelegere, sau lipsa de dorinta de a rezolva. Noi procedam ca si cand ar fi prima, si incercam sa le combatem cu explicatii si argumente.

Daca se rezolva, o sa povestesc cum, poate ajuta si pe altii. Poate o sa mai am obraznicia sa cer ajutor pe forum intre timp, daca nu reusim sa ne descurcam altfel. De exemplu, daca primaria nu ajuta, politia nu ajuta, nimeni nu ajuta, exista vreo alta institutie in afara de justitie (prefectura? vreun serviciu central?) unde putem sa explicam situatia?

Cum am spus mereu, forumul mi-a fost de urias ajutor, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor fals/conducere fara permis Ene  Dragos Ene Dragos In cazul cercetarii infractiunii de conducere fara permis iar politia are martorul ideal care sustine aceasta fapta in declaratia lui pot cere alt martor?Sunt ... (vezi toată discuția)
Itm - ce atributii are in realitate si ce poate face? w0lfshad3 w0lfshad3 Am reclamat probabil 90% din drepturile muncii ce-mi revin si mi-au fost incalcate (cu dovezi), si tot ce am primit e ca fisa postului si regulamentul ... (vezi toată discuția)
Reclamatii repetate din partea unor vecinii rau-voitori. ContSters222880 ContSters222880 Buna ziua Am si eu o problema cu niste vecinii de pe strada pe care nu stiu cum sa o mai rezolv. Am cumparat o casa intr-o zona cunoscuta insa de cand m-am ... (vezi toată discuția)