avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime

Pe data de 5 aprilie 2017 un salariat implineste 15 ani vechime in munca.Conform CCM pe unitate trece intr-o alta transa de vechime.Va rog sa-mi spuneti care este data efectiva cu care i se va mari sporul de vechime : 5 aprilie 2017 sau 1 luna urmatoare? Este undeva reglementat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 28 Februarie 2017
Pentru sectorul privat , nu este reglementat in niciun act normativ asa ceva. Asa ceva, trebuie sa fie prevazut in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

In general, sporul este acordat incepand cu luna urmatoarea celei in care se implineste dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere salarii 2018 secretariat1 secretariat1 Buna ziua, Sutem 21 salariati, cu tot cu administrator-director general. OUG 82/2017 spune ca toti angajatorii vor negocia salariile, indiferent de nr. de ... (vezi toată discuția)
Spor vechime Lungoci Anca Lungoci Anca Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: Sporul de vechime se acorda sau nu atunci cand esti in concediu de odihna intr-o firma ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime M-A-N M-A-N O persoana este angajata in mediul privat pe un post cu studii superioare. Perioadele in care a lucrat pe posturi cu studii medii intra in calculul pentru ... (vezi toată discuția)