avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema zgomot sala de sport parter/demisol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema zgomot sala de sport parter/demisol

Buna ziua,

As dori sa va cer parerea legata de problema pe care o avem cu zgomotul produs de o sala de sport aflata la demisolul blocului.
Imobilul se afla intr-o zona de case, destul de linistita. La demisol, proprietarul a inchiriat spatiul unei firme care are ore de sport/dans cu copii. Mentionez faptul ca nu s-a cerut acordul niciunui vecin.
Din luna Octombrie, de cand acestia si-au inceput activitatea, avem probleme constant legate de zgomotul provocat de ei. Au ore in fiecare zi, in intervalul 17:00 - 21:00, si 10:00-15:00 in weekend.
Eu, de la etajul 1, am senzatia ca locuiesc deasupra unei discoteci - se aude muzica, vibratia de la bass, vocea instructorului, urletele participantilor - nivelul de zgomot este atat de puternic incat trebuie sa maresc volumul la televizor pentru ca nu se aude.
In luna Noiembrie am avut o sedinta a asociatiei unde i-am invitat si pe cei de la sala si pe proprietar pentru a le semnala problema. Concluzia nu a fost una clara - ne-au recomandat sa ii anuntam cand galagia este prea mare - ceea ce am si facut insa nu s-a observat nicio imbunatatire. Astfel, am sesizat politia de cateva ori, atat eu cat si alti vecini, si am depus o reclamatie la sectia de politie.
Intre timp, proprietarul a incercat sa izoleze fonic, insa de cand a anuntat ca s-au terminat lucrarile, zgomotul este si mai puternic.
Am primit de la Politie un document aferent plangerii noastre prin care ni se comunica faptul ca administratorul a fost audiat si ca a depus copii ale documentelor necesare desfasurarii activitatii conform normelor legale si ca are avizele necesare in acest sens.
O copie a reclamatie a fost inaintata Directiei de Protectie a Mediului si rezultatul ni se va comunica in scris.
Persoana de contact de la Politie ne-a spus ca putem sa sunam in continuare la sectie daca suntem deranjati. Problema este ca activitatea lor nu se desfasoara in afara orelor de liniste - noi am sunat la Politie deja de cateva ori insa cei de la sala nu au fost sanctionati niciodata.

Daca cei de la Protectia Mediului nu raspund favorabil reclamatiei noastre, ce putem face? O luam de la capat cu petitia la primarie si asteptam iar un raspuns care poate nu este pozitiv?

In momentul de fata, viata cotidiana este complet data peste cap iar nivelul de stres provocat de ei este de neacceptat. Ma gandesc cu groaza ca atunci cand ajung acasa trebuie sa suport o harmalaie de nedescris; nu reusesc sa ma odihnesc cum trebuie - motiv pentru care rezultatul unor analize de sanatate nu a fost tocmai in regula.

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:18, 28 Februarie 2017
Primul aviz pentru inchirierea spatiului in vederea desfasurarii activitatii respective trebuia dat de catre asociatia de proprietari care mai intai avea obligatia sa intrebe locatarii de deasupra, stanga si dreapta demisolului. Avizul asociatiei de proprietari este necesar pentru obtinerea autorizatiei de constructie/ modernizare spatiu de la primarie. Solicitati asociatiei de proprietari sa va raspunda in scris cum au fost respectate aceste aspecte.
Modernizarea spatiului trebuie facuta in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata care trebuia sa prevada antifonarea planseului, astfel incat zgomotul sa respecte limita maxim admisa pentru astfel de spatii, la extremitatea salii de sport.
Inteleg ca PV al politiei a fost trimis la agentia de mediu. Veti primi raspuns ca agentia de mediu nu dispune de aparat pentru determinarea nivelului de zgomot. Trebuie sa sesizati in scris Directia de sanatate publica, cu nr. de inregistrare/ data, pentru efectuarea de masuratori de zgomot, emiterea unui buletin d edeterminare si dispunerea de masuri pentru antifonarea spatiului aferent salii de sport.
Daca nu rezolvati problema astfel, puteti sesiza instanta de judecata si solicita sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare care sa constate depasirea limitei maxime de zgomot si sa oblige angajatorul salii de sport sa antifoneze in mod corespunzator spatiul sau sa dispuna evacuarea demisolului.
Multumesc pentru raspuns! Putem face deja sesizarea la Directia de Sanatate Publica? sau trebuie sa asteptam raspunsul celor de la Protectia Mediului?

Multumesc
Ar trebui sa asteptati raspunsul de la agentia de mediu. Poate Agentia de mediu a achizitionat aparate de determinare zgomot pentru agentiile teritoriale. Nu ar strica sa reveniti cu o adresa in care sa solicitati raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viata in propria casa alterata de disconfortul creat de zgomotul dintr-un magazin raduotilia raduotilia Buna seara, locuiesc la et 2 al unui bloc mare cu multe etaje.Am ghinionul sa ma aflu deasupra unui market de calibru in Buc.De ceva timp activitatea pe care ... (vezi toată discuția)
La ce institutie ma pot adresa pt a reclama zgomote la sala fitnes? pref0022 pref0022 Buna ziua. Referitor la sala de fitnes, as avea o problema si anume: sala de fitnes se afla la parterul blocului, din cate stiu are autorizatie de ... (vezi toată discuția)